Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συ ει Αρχιερεύς μου εις τον αιώνα
(Επίσκοπος Χριστουπόλεως Πέτρος)

Συ ει Αρχιερεύς μου εις τον αιώνα
Το πρόβλημα της εποχής μας δεν είναι τόσο η ψηλάφηση της ουσίας του Θεού όσο η παρουσία Του στην ανθρώπινη ύπαρξη, αντίλογος στις λανθάνουσες μεταφυσικές διαδρομές της. Η βιογραφία του θεοφιλέστατου Χριστουπόλεως κ. Πέτρου φανερώνει ότι και σήμερα παρά την εκκοσμίκευση της Εκκλησίας υπάρχουν επίσκοποι που συνειδητοποιούν τη χάρη του μυστηρίου της αρχιεροσύνης και την αποστολή τους. Είναι δύναμη και παρηγοριά στους πιστούς η χαρισματική προσωπικότητα του, ο φιλόθεος και ασκητικός του βίος, η αφανής φιλανθρωπία και η χριστομίμητη απλότητά του.

Η χριστοήθειά του κόσμησε όλες τις διακονίες, πνευματικές και διοικητικές που του ανέθεσε η Εκκλησία. Αγόγγυστα υπέμεινε αδικίες και πίκρες αλλά με την προσευχή και τον ευχαριστιακό Δείπνο γινόταν ομότροπος του εκούσιου πάθους του Αρχιποιμένα Χριστού. Ως ευώδεις αγιοπνευματικούς καρπούς της σύναψης θεωρητικού και πρακτικού βίου δρέπει την αμνησικακία και την ευαγγελική αγάπη που είναι ατέλεστος και απαθής. Έχει αμετάθετη πίστη στη λειτουργία της θείας πρόνοιας σε κάθε στιγμή της ζωής του. Διαδέχεται επάξια τη μαρτυρία των αποστόλων και των αγίων της πίστεως που φωτίζουν τον κόσμο. Είναι αμετακίνητος ο σκοπός της ζωής του που συχνά και με πόθο διακηρύττει: «η Βασιλεία του Θεού». Η προετοιμασία του τάφου του στο κοιμητήριο της Ραφήνας φανερώνει την ένωση στην ψυχή του, του χειροποίητου, με τον αχειροποίητο Ναό του ουράνιου θυσιαστηρίου όπου η ακατάπαυστη δοξολογία στη θέα του άρρητου κάλλους και ο ήχος των εορτοζόντων: «Σύ ει Αρχιερεύς μου εις τον αιώνα».

21χ14 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 281 (Πατέρες της Εκκλησίας )
ISBN: 978-960-93-0293-7
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0293-9
Βάρος: 0.31 κιλά
Εκδότης: Επτάλοφος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σταμάτης Πορτελάνος είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ της Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε με υποτροφία στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων και στο μεταπτυχιακό Τμήμα της Σορβόνης (Ecole Pratique des Hautes Etudes). Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης στο Universite des Sciences Humaines του Στρασβούργου. Έχει διδάξει στα Πειραματικά Λύκεια Αναβρύτων και Βαρβακείου Σχολής και υπηρετεί ως αποσπασμένος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Είναι συγγραφέας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και διετέλεσε διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο την "Διαπολιτισμική αγωγή και εκπαίδευση". Έχει παρουσιάσει τη διδακτική των Θρησκευτικών σε Πανεπιστημιακές Σχολές και Παιδαγωγικά Τμήματα. Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη Αναλυτικών Προγραμμάτων, στη συγγραφή και εκπόνηση διδακτικών εγχειριδίων. Διδάσκει ως επιμορφωτής σε Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας. Έχει συγγράψει μονογραφίες, δοκίμια και μελέτες που αναφέρονται στη διαλεκτική σχέση Παιδαγωγικής και Θεολογίας, στη φιλοκαλική παράδοση, στη Διδακτική του μαθήματος των Θρησκευτικών, στη σχέση της Θεολογίας με την Διαπολιτισμικότητα (Διαπολιτισμική Θεολογία), στη Βιοηθική και στη διάκριση παγκοσμιοποίησης από την καθολικότητα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καθηγητών για την Προαγωγή της Φιλοσοφίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Ε.Κ.Δ.Ε.Φ.) και μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας της Ελλάδος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.