Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογία κρέατος
(Κρέας, προϊόντα κρέατος)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γ. Μπλούκας


Τεχνολογία κρέατος
Το βιβλίο αυτό, βασισμένο στην πλέον πρόσφατη βιβλιογραφία στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας κρέατος, εξετάζει τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση του κρέατος, περιγράφει τη δομή και τη σύνθεση των ιστών του κρέατος και αναλύει διεξοδικά τις μεταβολές μετά τη σφαγή των θερμόαιμων ζώων και πτηνών που μετατρέπουν το μυϊκό ιστό σε κρέας. Παράλληλα, αναλύονται οι παράγοντες που προσδιορίζουν την ποιότητα του κρέατος, περιγράφονται τα ποιοτικά υποβαθμισμένα κρέατα, η τεχνολογία συντήρησης του κρέατος με ψύξη και κατάψυξη, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι συσκευασίας του νωπού κρέατος. Αναπτύσσεται διεξοδικά η τεχνολογία παραγωγής διαφόρων προϊόντων κρέατος και περιγράφεται η τεχνολογία των εδώδιμων υποπροϊόντων κρέατος.

Το βιβλίο απευθύνεται στον κάθε καταναλωτή, ο οποίος θέλει να ενημερωθεί σε θέματα σχετικά με το κρέας, καθώς και σε αυτούς που ασχολούνται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία του κρέατος και των προϊόντων του. Επίσης, απευθύνεται στους φοιτητές του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την Επιστήμη και Τεχνολογία Κρέατος.

24χ17 εκ., 466 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 664 (Τροφή - Τεχνολογία), 641.36 (Κρέας)
ISBN: 978-960-351-714-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-714-3
Βάρος: 1 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.