Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας
(Αρχές, μέθοδοι και εφαρμογές)
Συγγραφέας:   Βίκυ Παπανικολάου


Offer
Στις μέρες μας τα συστήματα υγείας λειτουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον ραγδαίων κοινωνικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών. Η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των περισσότερων ανεπτυγμένων χωρών.

Οι περιορισμένοι διαθέσιμοι πόροι κάνουν επιτακτική την ανάγκη για αποτελεσματικότερες διαδικασίες περίθαλψης και για εξάλειψη των δυσλειτουργικών και ατελέσφορων πρακτικών. Στόχο αποτελεί η ορθολογική διαχείριση των πόρων και η ποιοτική διασφάλιση των υπηρεσιών από τους φορείς του συστήματος σε συνδυασμό με την κάλυψη της ανάγκης και της επιθυμίας των χρηστών για γνώση, έλεγχο και ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία.

Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει ένα ιδεολογικό πλαίσιο και έναν οδηγό που επιχειρεί να βοηθήσει τα στελέχη να αναπτύξουν την ικανότητα να σχεδιάζουν, να πραγματώνουν και να ολοκληρώνουν τις προσπάθειες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Περιγράφει τις απαραίτητες τεχνικές ώστε να εμφυσηθεί μία νοοτροπία ποιότητας και παρέχει πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, ενσωμάτωσης και παρακολούθησης της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας.

24χ17 εκ., 538 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 613 (Υγεία), 362.1 (Υγειονομικές υπηρεσίες)
ISBN: 978-960-02-2136-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2136-7
Βάρος: 1.136 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
34.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βίκυ Παπανικόλάου είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Βιομηχανική Ψυχολογία. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και την Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας. Έχει μεταδιδακτορικές σπουδές σε θέματα Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας. Διδάσκει επί 20 συναπτά έτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας τα μαθήματα της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, της Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας καθώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα της Μεθοδολογίας της Έρευνας και της Οργανωτικής Ψυχολογίας. Διαθέτει πολύχρονη ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία σε διακρατικά προγράμματα Διοίκησης και Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.