Η περιπλάνηση ενός κοριτσιού στην αγκαλιά της Αιγύπτου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η περιπλάνηση ενός κοριτσιού στην αγκαλιά της Αιγύπτου

Τα ηνία της ζωής

Δέσποινα Τσίτσου - Σάββα

Η "Περιπλάνηση ενός κοριτσιού στην αγκαλιά της Αιγύπτου", είναι το δεύτερο πεζογράφημα της Δέσποινας Τσίτσου - Σάββα και αναφέρεται στην αληθινή ιστορία μιας γυναίκας με καλές και άσχημες αντιδράσεις και συμπεριφορές των ατόμων που την περιέβαλλαν.

Η ιστορία, ξεκινάει στις αρχές του 1900, με ένα κορίτσι που γεννιέται χιλιόμετρα μακριά σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη ήπειρο. Ο τρόπος ζωής, οι συνήθειες του τότε, τελείως διαφορετικές από το σήμερα αλλά και τόσο ίδιες. Τα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή της, της δημιούργησαν έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που θα ονειρευόταν κάθε κορίτσι. Παρ` όλα αυτά έζησε, πάλεψε, μεγάλωσε και βρέθηκε να ζει πολέμους και οικογενειακές καταστάσεις που δεν περίμενε. Επιβίωσε μέσα απ` όλα αυτά και δημιούργησε έναν χαρακτήρα που μερικοί συγγενείς της σήμερα τον βρίσκουνε σκληρό.

Πολλά από αυτά τα κράτησε σαν φυλακτό, κρυμμένα απ` όλους. Δεν ένοιωσε ποτέ άσχημα γι` αυτά που αναγκάστηκε να κάνει. Και αν ξαναζούσε, θα έκανε πάλι τα ίδια πράγματα. Ήθελε να τα έχει σαν εξομολόγησή της για τις κόρες της βασικά, για τα εγγόνια αλλά και για τα δισέγγονά της.

Δέσποινα Τσίτσου - Σάββα

Δέσποινα Τσίτσου - Σάββα (Συγγραφέας)

Η Δέσποινα Τσίτσου - Σάββα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δισέγγονη του μακεδονομάχου Δημητρίου Δέδε, εγγονή του μακεδονομάχου Κωνσταντίνου Δεσπούλη και κόρη νομοκτηνιάτρου. Σπούδασε στέλεχος επιχείρησης, δημόσιες σχέσεις, υπολογιστές, αγγλικά και ιταλικά. Στα δεκαεπτά της πρωτοέγραψε ποιήματα ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία επαγγελματικά. Έχει εκδώσει ήδη την ποιητική συλλογή "Ηλιαχτίδες ζωής" και το βιογραφικό-ιστορικό διήγημα "Τρεις γυναίκες μια ζωή". Συμμετείχε με έργα της σε ανθολογίες, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και συμμετέχει στην "Μεγάλη Νεοελληνική Λογοτεχνική Εγκυκλοπαίδεια" του Χάρη Πάτση. Επιπλέον συμμετέχει με άρθρα της σε λογοτεχνικές εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
127
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.208 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση