Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εικόνα του εκπαιδευτικού στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο
Συγγραφέας:   Αγλαΐα Ντόκα


Offer
Ποια είναι η "εικόνα" του "Εκπαιδευτικού" στον Ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο; Πώς παρουσιάζονται η προσωπικότητα, το έργο και οι επαγγελματικές του διεκδικήσεις; Ποια είναι τα εκπαιδευτικά θέματα που καταγράφονται στον Τύπο; Τη θετική ή την αρνητική πλευρά του "Εκπαιδευτικού" και της "Εκπαίδευσης" προβάλλουν περισσότερο οι εφημερίδες; Ο Τύπος προβάλλει εσκεμμένα τα αρνητικά ή εκθέτει την πραγματικότητα; Διαδραματίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ως κοινωνικοποιητικοί και διαμεσολαβητικοί μηχανισμοί, ένα ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση της αντίληψης για τα εκπαιδευτικά δρώμενα; Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι η πληρέστερη κατά το δυνατόν ανάλυση των παραπάνω ερωτημάτων μέσα από την εμπειρική έρευνα και η ανάδειξη νέων προβληματισμών. Η επιστημονική ανάλυση της αρθρογραφίας και η μελέτη της "εικόνας" του εκπαιδευτικού στον Ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο παρέχει την ευκαιρία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (εκπαιδευτικούς, κοινή γνώμη, ΜΜΕ, εξουσία, προϊστάμενες αρχές) να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να έχουν επαρκέστερη επίγνωση του ρόλου τους.

24χ17 εκ., 247 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς)
ISBN: 978-960-01-1137-8
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1137-5
Βάρος: 0.403 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αγλαΐα Ντόκα γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Με υποτροφίες του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Γεωργίου Σταύρου σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο ίδιο τμήμα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές και το 2006 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ. Παράλληλα σπούδασε την ειδικότητα της δημοσιογραφίας και πήρε δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης το 1996. Έχει εργαστεί ως βοηθός αρχισυντάκτη και συντάκτρια ύλης σε θέματα πολιτιστικής και παιδαγωγικής έρευνας αλλά και ειδήσεων. Επίσης, από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει παρακολουθήσει επιστημονικά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Το 2002 παρακολούθησε στη Γερμανία το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιστημονικής επιμόρφωσης για δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους της Επιστήμης (EICOS). Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς: Η Προσωπικότητα και το Έργο του Εκπαιδευτικού, Εκπαίδευση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Στις περιοχές αυτές έχει δημοσιεύσει άρθρα, μελέτες και έρευνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.