Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το πολιτικό σύστημα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών
(Από την απολυταρχία στη σοβιετική διακυβέρνηση)

Offer
Το παρόν βιβλίο συνιστά μία ανάλυση του πολιτικού συστήματος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Καταρχάς πραγματεύεται τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν, τελικά, στην πτώση του ρωσικού απολυταρχικού συστήματος διακυβέρνησης, καθώς επίσης και τα ιδεολογικά ρεύματα που συνέβαλαν στην επιτυχία των Επαναστάσεων του 1917. Εν συνεχεία αναλύει την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την επικράτηση του Κόμματος των Μπολσεβίκων, τα μέτρα που ελήφθησαν για την επίτευξη του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, και το νέο θεσμικό πλαίσιο, που οριστικοποιήθηκε με την ψήφιση του Συντάγματος ίδρυσης της «Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών» το 1918. Τέλος, εκθέτει κριτικά τις προσπάθειες οριστικοποίησης της νέας τάξης των πραγμάτων, που έλαβαν χώρα με το τέλος της αντεπανάστασης και οδήγησαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 1924. Η αντίληψη ότι τα Σοβιετικά Συντάγματα του 1918 και του 1924 δεν ήταν μόνο Χάρτες παρουσίασης της οργάνωσης και της δομής της εξουσίας αλλά και προγράμματα για δράση που κατέγραφαν τους στόχους και τις επιδιώξεις του καθεστώτος και παρέθεταν τα προβλήματα και τις σχεδιαζόμενες λύσεις τους, βρίσκεται στο κέντρο της παρούσας ανάλυσης.

21χ14 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 320.47 (Πολιτική - Ρωσία)
ISBN: 978-960-01-1143-9
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1143-Χ
Βάρος: 0.427 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
13.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.62
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Α. Πετρουλάκος είναι Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την Πολιτική Επιστήμη στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει "Σύγχρονες Λειτουργίες του Κράτους Ι και ΙΙ". Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Politics του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Lincoln College, όπου και εκλέχθηκε μέλος του Senior Common Room. Η διδακτορική διατριβή του εκπονήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είχε τίτλο "Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στο Σύνταγμα του 1952 (1944-1952)". Επίσης, έχει δημοσιεύσει το βιβλίο με τίτλο "Το πολίτευμα των ΗΠΑ", στο οποίο και βασίζονται οι παραδόσεις του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.