Το κάστρο
zoom in
  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789600434248

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Κέδρος

18ος αιώνας. Το Σεράγιεβο παρασύρεται στη χίμαιρα των κατακτήσεων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο Βόσνιος Αχμέντ Σάμπα επιστρέφει στην πατρίδα του έπειτα από έναν πολύμηνο πόλεμο στη μακρινή Ρωσία. Ένας άντρας νικημένος από τη φρίκη όσων είδε και έζησε· κυνηγημένος από τον εφιάλτη των αναμνήσεων. Ο πόλεμος αλλάζει τους ανθρώπους. Αλλάζει το βλέμμα τους, τις σκέψεις τους, τις πράξεις τους. Και ο Αχμέντ, αυτός ο φιλήσυχος δάσκαλος που κάποτε μάθαινε στα παιδιά να αγαπούν και να ονειρεύονται, τώρα περιφέρεται στη γενέθλια πόλη χωρίς σκοπό και προορισμό, χωρίς συντρόφους και οικογένεια, αφού τα έχασε όλα. Ένας παραλίγο ήρωας που δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει την ήττα από τη νίκη. Η γνωριμία του με μια όμορφη χριστιανή, την Τάνια, θα αποδειχθεί καθοριστική. Η νεαρή γυναίκα είναι η μόνη που θα σταθεί δίπλα του στο κάλεσμα της καινούργιας ζωής.

Πάνος Σταθόγιαννης

Πάνος Σταθόγιαννης (Μεταφραστής)

Ο Πάνος Σταθόγιαννης γεννήθηκε στα Λευκάκια Ναυπλίου το 1959. Σπούδασε Δημοσιογραφία και έκανε μεταπτυχιακά πάνω σε ζητήματα Κοινωνιολογίας της Μαζικής Επικοινωνίας. Έγραψε ποιήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, σενάρια και ντοκιμαντέρ και στίχους για τραγούδια. Μετέφρασε Σλάβους συγγραφείς. Πεζά και ποιητικά κείμενά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Mesa Selimovic

Mesa Selimovic (Συγγραφέας)

Ο Μέσα (Μεχμέντ) Σελίμοβιτς, Σέρβος συγγραφέας από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς λογοτέχνες του εικοστού αιώνα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Γεννήθηκε στην Τούζλα το 1910 και πέθανε στο Βελιγράδι το 1982. Σπούδασε στο τμήμα σερβο-κροατικής γλώσσας και λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Το 1941 συνελήφθη ως μέλος της αντίστασης. Το διάστημα 1947-1971 έζησε στο Σεράγιεβο και στη συνέχεια στο Βελιγράδι. Έγραψε περισσότερα από δέκα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων και το κορυφαίο του έργο "Ο δερβίσης και ο θάνατος", που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
474
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.699 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση