Ξενοφών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ξενοφών

Η κάθοδος των Μυρίων: Ελλάδα, Περσία και το τέλος του Χρυσού Αιώνα

Robin Waterfield

20.19€ -26% 14.94€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604532742

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Ιστορία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Στο έργο του, Κύρου Ανάβασις, την πρώτη μαρτυρία στρατιωτικής επιχείρησης, ο Ξενοφών αφηγήθηκε πως, εν έτει 401 π.Χ., μια ομάδα Ελλήνων μισθοφόρων ταξίδεψε ανατολικά για να πολεμήσει υπό τις διαταγές του Πέρση πρίγκιπα Κύρου του Νεότερου, στην προσπάθειά του να αρπάξει το θρόνο από τον αδελφό του τον Αρταξέρξη Β΄. Στο συναρπαστικό αυτό έργο της ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας, ο Γουότερφιλντ μιλάει για ό,τι δεν είχε ειπωθεί ποτέ στην αφήγηση του Ξενοφώντα: για τη βιαιότητα των αρχαίων μαχών, τη ζωή των Ελλήνων και των Περσών στρατιωτών, καθώς και για θέματα πολιτικής, ιστορικής και προσωπικής φύσεως. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρης και ολοκληρωμένη εκδοχή της εκστρατείας του Κύρου και της οπισθοχώρησης των Ελλήνων, μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική μιας κρίσιμης χρονικής στιγμής στην Ιστορία που μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για την παρούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αθηνά Χατζή

Αθηνά Χατζή (Μεταφραστής)

Η Αθηνά Χατζή γεννήθηκε το 1975 στο Θέρμο Αιτωλίας. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και αρχαιολογία και ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτωρ το 2004. Διδάσκει ανθρωπολογία στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, αρχαιολογία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ιστορία της τέχνης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατά περίσταση, μεταφράζει κείμενα κυρίως των κοινωνικών επιστημών, γράφει, διαβάζει και διασχίζει τον Ατλαντικό κατά το δοκούν.

Robin Waterfield

Robin Waterfield (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπιν Γουότερφιλντ γεννήθηκε το 1952 και σπούδασε κλασικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ απ΄ όπου αποφοίτησε με διάκριση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο King΄s College του Κέμπριτζ και στη συνέχεια έγινε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους. Έχει γράψει πολλά ιστορικά βιβλία, έχει μεταφράσει έργα κλασικών συγγραφέων, όπως του Πλάτωνα, του Πλούταρχου και του Ευριπίδη, ενώ έχουν εκδοθεί επίσης βιβλία του για παιδιά. Είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
388
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.833 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση