Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο θεραπείας για την ψυχογενή ανορεξία
(Μια οικογενειακή προσέγγιση)

Offer
Αυτό το πρακτικό εγχειρίδιο προσφέρει έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη θεραπεία της νευρογενούς ανορεξίας σε εφήβους. Μοναδικό στον τρόπο με τον οποίο κινητοποιεί τους γονείς και τα αδέρφια ως βοηθούς στη θεραπεία, η προσέγγιση είναι ιδανική για βραχυχρόνιες θεραπείες και έχει αποτέλεσμα σε ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές. Η διαδικασία έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις. Χρησιμοποιώντας τέτοιες πρωτοποριακές μεθόδους, όπως το οικογενειακό γεύμα, οι κλινικοί μαθαίνουν στρατηγικές για να βοηθήσουν τις οικογένειες να κερδίσουν τον έλεγχο γύρω από τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων. Εφόσον ο ασθενής δεχτεί το αίτημα των γονέων για φαγητό ακολουθεί η δεύτερη φάση στην οποία αντιμετωπίζονται σχετικά οικογενειακά προβλήματα. Η τρίτη και τελική φάση της θεραπείας στοχεύει στο να επιστρέψει ο έφηβος στην ομαλή ψυχική ζωή και να δημιουργηθούν οικογενειακές σχέσεις μακριά από το θέμα των διαταραχών διατροφής.
Παρουσιάζοντας λεπτομερείς οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει η συνάντηση του θεραπευτή με την οικογένεια, αυτό το εγχειρίδιο περιέχει αναλυτικές, κλινικές περιγραφές και πίνακες.

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχιατρική / Ψυχοθεραπεία
Ονομασία υποσειράς: Βιβλιοθήκη της Ψυχοθεραπείας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία), 616.852 62 (Ανορεξία)
Άλλα πρόσωπα: Γρηγόρης Σίμος (Επιμελητής) , Γρηγόρης Σίμος (Υπεύθυνος Σειράς) , Φάνης Λέκκας (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-16-1994-1
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1994-1
Βάρος: 0.574 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
34.49
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O W. Stewart Agras έλαβε την ιατρική εκπαίδευση του στο University College στο Λονδίνο και την ψυχιατρική εκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ. Είναι Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονταν στο χώρο της ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης των διαταραχών πρόσληψης της τροφής. Είναι διεθνώς γνωστός ακαδημαϊκός και έχει δημοσιεύσει αρκετές εκατοντάδες επιστημονικά άρθρα και κλινικές εργασίες σχετικά με την έρευνα και τη θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης της τροφής. Είναι μέλος σε πολυάριθμες συντακτικές επιτροπές και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Εταιρείας Συμπεριφορικής Ιατρικής. Ο Dr. Agras είναι επίσης Υπότροφος του College of Physicians.

O Christopher Dare είναι Reader στην Ψυχοθεραπεία και Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχοθεραπείας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, στο Νοσοκομείο του Maudsley στο Λονδίνο. Επίσης είναι Διευθυντής Ψυχίατρος στην Κλινική Εφηβικών Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο νότιο Λονδίνο και στο Maudsley NHS Trust. Ο Dr. Dare ήταν μεταξύ των αρχικών συγγραφέων των πρώτων ερευνητικών μελετών οι οποίες υποστήριξαν την οικογενειακή θεραπεία για τους εφήβους με ψυχογενή ανορεξία. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει πληθώρα ερευνητικών και κλινικών άρθρων για το ρόλο της οικογενειακής θεραπείας της εφηβικής ψυχογενούς ανορεξίας και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος σε αυτό τον τομέα.

O Daniel Le Grange είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής του Προγράμματος Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Τμήμα Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Έλαβε τη διδακτορική εκπαίδευση του στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εκπαιδεύτηκε στην ψυχογενή ανορεξία των εφήβων στο Νοσοκομείο Maudsley του Λονδίνου. Στο Νοσοκομείο Maudsley μετείχε σε κάποιες από τις αρχικές μελέτες οικογενειακής θεραπείας για την ψυχογενή ανορεξία. Ο Dr. Le Grange είναι συγγραφέας πολυάριθμων ερευνητικών και κλινικών άρθρων με αντικείμενο την οικογενειακή θεραπεία της εφηβικής ψυχογενούς ανορεξίας. Σήμερα ασχολείται ενεργά με την έρευνα σχετικά με τη θεραπεία και τις διαπολιτισμικές πτυχές των διαταραχών πρόσληψης της τροφής.

O James Lock είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Stanford. Επίσης είναι επικεφαλής των τακτικών ψυχιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Παίδων Lucile Salter Packard στο Stanford. Ο Dr. Lock εκπαιδεύτηκε στη γενική ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Ιατρικό Κέντρο του Λος Άντζελες και στην ψυχιατρική παίδων και εφήβων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Davis. Είναι συγγραφέας πολλών ερευνητικών και κλινικών δημοσιεύσεων με αντικείμενο τις εφηβικές διαταραχές πρόσληψης τροφής και έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της κλινικής και επιστημονικής καριέρας του στη θεραπεία εφήβων με ψυχογενή ανορεξία. Ο Dr Lock είναι κάτοχος του Career Development Award από το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας στο χώρο της ερευνητικής ψυχοθεραπείας για την ψυχογενή ανορεξία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.