Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παν-γαία
((Παγγαία): Μια διαφορετική βιο-γεωλογική διαδρομή στον πλανήτη Γη)
Συγγραφέας:   Σπύρος Β. Παυλίδης


Παν-γαία
Το βιβλίο "Παν-γαία, μια διαφορετική βιογεωλογική διαδρομή στον πλανήτη Γη" του καθηγητή γεωλογίας Σπύρου Παυλίδη αποτελεί μια προσπάθεια μετάδοσης γνώσης και προβληματισμού για την κατανόηση του φυσικού μας κόσμου και ιδιαίτερα του γήινου συστήματος, όπως προκύπτει από το σημερινό επίπεδο των γεωεπιστημών. Προσπαθεί να επισημάνει και να συμπυκνώσει μερικές σημαντικές, ακόμη και ριζοσπαστικές ή αιρετικές απόψεις, που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης και βοηθούν να κατανοηθεί καλύτερα το περιβάλλον και οι μεγάλες διαχρονικές μεταβολές του. Δίνει με απλό κατανοητό τρόπο έμφαση στην βιογεωλογική ενότητα του κόσμου μας και την πολυπλοκότητά του, διατρέχοντας την εξέλιξη των ιδεών για τη Γη και τις διεργασίες της από τη μυθολογία μέχρι την σημερινή αντίληψη της Γαίας. Εξετάζονται με μια φιλοσοφική διάθεση η διάσταση του γεωλογικού χρόνου, ο ρόλος και η πορεία του ανθρώπου μέσα σʼ αυτόν, η κινητικότητα και ζωντάνια του φλοιού, η μουσική που παράγει, η αδιάρρηκτη σχέση ζωντανής και ανόργανης ύλης.

Σημείωση: Πρόλογος: Μανώλης Γλέζος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

24χ17 εκ., 290 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 551 (Γη (Πλανήτης))
ISBN: 978-960-7901-63-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7901-63-0
Βάρος: 0.581 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.22
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παυλίδης, Σπύρος Β.
Ο Σπύρος Παυλίδης είναι Καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Νεοτεκτονική και Παλαιοσεισμολογία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.