Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μουσείο και νεωτερικότητα
Συγγραφέας:   Πάνος Τζώνος


Μουσείο και νεωτερικότητα
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μία πρωτοφανής και συνεχώς επιταχυνόμενη ανάπτυξη των μουσείων στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, από πλευράς τόσο θεσμού όσο και κτιριακής υποδομής. Η ανάπτυξη αυτή είναι τόσο ποσοτική, όσο και ποιοτική.
Το φαινόμενο δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Από τις αρχές του 19ου αιώνα,μ που δημιουργήθηκε ο θεσμός του μουσείου, με τη σημερινή του έννοια, και κτίστηκαν τα πρώτα κτίρια μουσείων, μέχρι το τέλος του αιώνα, παρατηρήθηκε, τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογη έκρηξη. [...]
Το επαγγελματικό προφίλ του ειδικού για τα μουσεία, με δίπλωμα οργανωμένων μεταπτυχιακών σπουδών, δημιουργήθηκε μόλις πριν τριάντα περίπου χρόνια και ο όρος μουσειολογία μόλις πριν περίπου είκοσι, ακριβώς παράλληλα με την τελευταία έκρηξη του μουσείου.
Το μουσείο μπήκε στη ζωή μας για τα καλά -πήγα να πω "όπως η τηλεόραση"...

Γιατί συμβαίνει αυτό;

26χ21 εκ., 88 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Μουσειολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 069 (Μουσειολογία)
ISBN: 978-960-7530-90-5
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-90-Χ
Βάρος: 0.387 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τζώνος, Πάνος
Ο Πάνος Τζώνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940. Είναι αρχιτέκτονας, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μελετήσει ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, κυρίως κτίρια πολιτισμού, και έχει συγγράψει βιβλία για τη θεωρία και την πρακτική της αρχιτεκτονικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν επικεντρωθεί στη συγχρονική και διαχρονική θεώρηση του σχεδιασμού. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την εικαστική και λογοτεχνική έκφραση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.