Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτική φιλοσοφία και εκπαίδευση
Συγγραφέας:   Βιργινία Μ. Γκιούλη


Offer
Οι προτάσεις για την πραγμάτωση των πολιτικών αξιών που κείνται στην περιοχή του αγνώστου, του λογικώς αδυνάτου, προϋποθέτουν την οδυνηρή δέσμευση του υποκειμένου στην περιοχή αυτήν. Η ίδια δέσμευση στερείται τιμών αλήθειας και ψεύδους. Οι προτάσεις ωστόσο που πραγματεύονται τη διαχείριση των αξιών αυτών υπόκεινται σε αυστηρή επιστημονική κριτική. Το ανωτέρω επιστημολογικό πρίσμα πραγμάτωσης των αξιών φωτίζει τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο της εκπαίδευσης και καθιστά λιγότερο ανέφικτη τη συνύπαρξη των κοινωνικών ταυτοτήτων στον καθημέραν εκπαιδευτικό βίο. Ο λόγος της πολυφωνίας αυτής ανιχνεύεται στην πραγμάτωση όσων βασικών ελευθεριών μόνον προστατεύουν την πολιτική αξία της ισότητας στον βίο αυτόν.

21χ14 εκ., 95 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.01 (Εκπαίδευση - Φιλοσοφία και θεωρία ), 320 (Πολιτική και φιλοσοφία ), 320.01 (Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία)
ISBN: 978-960-14-1614-4
ISBN (10ψήφιο): 960-14-1614-5
Βάρος: 0.168 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γκιούλη, Βιργινία Μ.
Η Βιργινία Μ. Γκιούλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλασσική Φιλολογία και Φιλοσοφία σιο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Αρσακείου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Reading, U.K., μέλος πολλών διεθνών Εταιρειών Φιλοσοφίας και συνεργάτιδα διεθνών περιοδικών Φιλοσοφίας. Δίδαξε στο Αθήνησι. Το μεθοδολογικό πρίσμα της προβληματικής της, προκειμένου η ίδια ν΄ αντεπεξέλθει στις επιστημολογικές απαιτήσεις των καιρών, όπως διακριβώνεται σε μακρά σειρά δημοσιευμάτων, πολυάριθμων επιστημονικών μονογραφιών, άρθρων σε διεθνή φιλοσοφικά περιοδικά και ανακοινώσεων σε διεθνή φιλοσοφικά συνέδρια, αφορά στη θήρα του λογικώς αδυνάτου στις κοινωνικές επιστήμες. Μία "θήλεια" οπτική της οδύνης πέραν κάθε διαχωρισμού φύλου δύναται λοιπόν να εξανθρωπίσει τον καθημέραν κοινωνικό και πολιτικό βίο. Η συγγραφέας είναι μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και έχει προσκληθεί επί σειρά ετών "ως διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα στον τομέα της Φιλοσοφίας με σεβαστή και υψηλή συνεισφορά στον τομέα αυτόν" από το Ιnamori Foundation, Κyoto, Ιαπωνία, για να υποδείξει υποψήφιες/ους για το Κyoto Prize στη Φιλοσοφία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.