Το ταξίδι του εθελοντή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ταξίδι του εθελοντή

Μυθιστόρημα

Κυριάκος Καθάριος

19.00€ -10% 17.10€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605222161

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Πελασγός

Από τον Απρίλιο του 1992 που ξεκίνησε ο πόλεμος στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία έως και τον Νοέμβριο του 1995 που έληξε, αρκετοί Έλληνες ηλικίας 18 έως και 35 ετών πήραν μέρος σε αυτόν εθελοντικά μέσα από τις γραμμές του Σερβοβοσνιακού στρατού. Ορισμένοι τραυματίστηκαν, κάποιων η τύχη αγνοείται ακόμα. Μέσα από το βιβλίο θα φανούν μερικοί από αυτούς να προσφωνούνται με τα μικρά τους ονόματα.
Το βιβλίο αυτό δεν έχει σκοπό να ηρωποιήσει όλα αυτά τα παιδιά.
Όμως είναι σίγουρο πως σε αυτήν την Ελλάδα, την Ελλάδα της δανεικής χλιδής και της ιστορικής αμνησίας, υπήρξαν κάποιοι Έλληνες που βάδισαν αντίθετα στο ρεύμα, που ξεπερνώντας τον εαυτό τους ξεπέρασαν την ψυχή αυτής ακριβώς της Ελλάδας, που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, που ο κόσμος συζήτησε για αυτούς, που το ελεύθερο πέταγμά τους ενσάρκωσε την ιδέα του δυνατού πατριωτισμού και της απεριόριστης τόλμης.
Για αυτούς τους Έλληνες θα διαβάσετε, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους, τις σκέψεις και τις ιδέες τους, τους Έλληνες εθελοντές.

Κυριάκος Καθάριος

Κυριάκος Καθάριος (Συγγραφέας)

Ο Κυριάκος Καθάριος γεννήθηκε το 1964 στον Κεχρόκαμπο Καβάλας. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην οικονομική των επιχειρήσεων. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο οικονομικό περιοδικό "Οικονομικός Ταχυδρόμος". Το 1993 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο "Η απόμακρη μελωδία του μηνοφώνου" ("Παρατηρητής" 1993). Το 1994 κατατάχτηκε εθελοντικά στο στρατό των Σερβοβοσνίων κι έλαβε μέρος στον Βοσνιακό πόλεμο. Το μυθιστόρημά του "Το ταξίδι του εθελοντή" ("Ερωδιός" 2001, "Πελασγός" 2007) βασίστηκε στις εμπειρίες του πολέμου. Το βιβλίο μεταφράστηκε στα σερβικά και κυκλοφόρησε στη Σερβία - Μαυροβούνιο το 2003. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Ελλάδα και στη Γερμανία με εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων. Στην Στουτγγάρδη όπου έζησε για τρία χρόνια αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες της ομογένειας. Αυτόν τον καιρό ζει κι εργάζεται στην Αθήνα συγγράφοντας παράλληλα το τρίτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
349
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.576 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση