Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάλυση της ελληνικής οικονομίας
(Η προσοδοθηρία και οι μεταρρυθμίσεις)

Offer
Οι μεταρρυθμίσεις είναι στη μόδα. Οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας είναι, άλλωστε, φανερές και τα προβλήματα επιμένουν. Η διαφθορά και το κυνήγι της προσόδου που σπαταλά τους πόρους της οικονομίας, ο ερασιτέχνης "επιχειρηματίας πολιτικής" που αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα, η στρεβλή διάρθρωση των αγορών προϊόντος και εργασίας που καταλήγει σε "ακρίβεια", ανισότητα και ανεργία, το μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει άχρηστα πτυχία και ελλιπείς γνώσεις, η αργοπορία της ελληνικής δικαιοσύνης που ταλαιπωρεί πολίτες και οικονομία, το "κούφιο", λαφυραγωγούμενο από τους προσοδοθήρες "Βίκινγκς" κράτος που δεν προσφέρει "επιλογές" ποιότητας στους πολίτες, η ευτυχία που δεν έρχεται ποτέ για τον Έλληνα homo economicus, το παίγνιο και οι παίκτες που δεν μαθαίνουν να συνεργάζονται αδυνατώντας να κατασκευάσουν αποδοτικούς θεσμούς, είναι μερικά μόνο από τα θέματα του βιβλίου. Ζητήματα που εξετάζονται από την πρωτότυπη θεωρητική ματιά της οικονομικής ανάλυσης των "θεσμικών οικονομικών" και της "δημόσιας επιλογής", και τεκμηριώνονται με εμπειρικές αποδείξεις για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία σε μια σειρά ανεξερεύνητοι έως σήμερα γνωστικών πεδίων.

Το βιβλίο αποτελεί πραγματική συνεισφορά στον δημόσιο διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις. Αναλύει την ουσία, τις τεχνικές, τις πολιτικές τους. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου πολύτιμο για τους σπουδαστές των οικονομικών και πολιτικών επιστημών, αλλά και για το ευρύτερο κοινό που δεν αρκείται στα συνθήματα αλλά επιθυμεί να έχει τα αναγκαία εργαλεία οικονομικής ανάλυσης για να κρίνει εκείνους στους οποίους έχει εμπιστευθεί τα συμφέροντά του.


Σημείωση: Συγγραφική συνυπευθυνότητα: Κέντρο Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων.

21χ14 εκ., 401 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεσμοί και Μεταρρυμίσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.495 (Οικονομία - Ελλάς), 330.094 95 (Οικονομική ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-02-1965-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1965-6
Βάρος: 0.541 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχάλης Μητσόπουλος, διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Βοστόνης, είναι Συντονιστής Έρευνας και Ανάλυσης στον ΣΕΒ. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως υπουργικός σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων. Έχει διδάξει ως λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Πελαγίδης, Θεόδωρος Κ.
Ο Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης είναι καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήταν επίκουρος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει επίσης ως επισκέπτης επικ. καθηγητής στο Π.Σ.Ε. "Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει ερευνητής SPES των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και P.D. Fellow στο Center for European Studies, στο Πανεπιστήμιο Harvard. Στις τελευταίες του διεθνείς δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται το βιβλίο "Welfare State and Democracy in Crisis" (with L. Katseli and J. Milios, Ashgate Publ.) καθώς και άρθρα στα περιοδικά "Challenge", "The Magazine of Economic Affairs", "Industrial Relations", "Economy and Society", "Review of International Studies", "Cambridge Journal of Economics" κ.λπ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.