Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το αγροτικό τοπίο
(Το παλίμψηστο αιώνων γεωργικού μόχθου: Επιστημονικό συμπόσιο)

Το αγροτικό τοπίο
Με κάποια σημαντική καθυστέρηση, αλλά με ιδιαίτερη χαρά, παραδίδουμε στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τα πρακτικά του Επιστημονικού Συμποσίου για το Αγροτικό Τοπίο που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Μερκούρη στις 19 Ιουλίου 2003.

Ήταν μια καρποφόρα συνάντηση πάνω σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα -αν και όχι επαρκώς ακόμη διερευνημένο- οι πτυχές του οποίου αγγίζουν και επηρεάζουν καίρια τη σύγχρονη φυσιογνωμία και λειτουργία του αγροτικού χώρου.

Ζούμε σε μια εποχή με έντονες αναδιατάξεις του κοινωνικού ιστού, τον θεσμών, των παραγωγικών σχέσεων και των ισορροπιών της υπαίθρου.

Η ανάγκη μιας προσεκτικής προσέγγισης και αντιμετώπισης των φαινομένων, στα επίπεδα σύλληψης της ιδέας, σχεδιασμού, υλοποίησης επιμέρους στόχων και προτεραιοτήτων και εφαρμογής αποτελεσματικών πολιτικών, δεν μπορεί να περιμένει ούτε να περιοριστεί σε ένα "κλασικής κατεύθυνσης", στενά οριοθετημένο στον τόπο και χρόνο, πλαίσιο.

Ο αγροτικός χώρος παύει να αποτελεί ένα αμιγές μονοσήμαντο πεδίο παραγωγής δράσης και σχέσεων. Συνδέεται πλέον ποικιλόμορφα, και με πρωτόγνωρους τρόπους, με τον αστικό χώρο και τους ανθρώπους του.

Η σχέση είναι αμφίδρομη, πότε άμεση και πότε έμμεση, "οργανική" ή "ανόργανη", στενή ή χαλαρή, αλλά αρκετά ρευστή ακόμα.

Οι προκλήσεις συνυπάρχουν με τις απειλές. Οι δυνατότητες να αξιοποιήσουμε ορθά τα στοιχεία της νέας τάξης πραγμάτων ή να αντισταθούμε σε αυτά απαιτούν βαθιά γνώση, έρευνα, παιδεία, νέες πολιτικές και ενεργή συμμετοχή. Το ζητούμενο είναι μια νέα προσέγγιση, η οποία θα αγκαλιάσει τις ευκαιρίες αλλά και θα δώσει λύσεις και διεξόδους στα ποικίλα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η οικογενειακή αγροτική οικονομία, η ελληνική φύση καθώς και η σύγχρονη πόλη. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 213 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 333.7 (Περιβάλλον), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Λεωνίδας Λουλούδης (Επιμελητής) , Λεωνίδας Λουλούδης (Εισηγητής) , Ανδρέας Ι. Τρούμπης (Επιμελητής) , Ανδρέας Ι. Τρούμπης (Εισηγητής) , Θεανώ Σ. Τερκενλή (Εισηγητής) , Νίκος Μαρτίνος (Εισηγητής) , Νίκος Μπεόπουλος (Επιμελητής) , Νίκος Μπεόπουλος (Εισηγητής) , Ελένη Θ. Κοβάνη (Εισηγητής) , Όλγα Μεντζαφού - Πολύζου (Εισηγητής) , Γεώργιος Π. Στάμου (Εισηγητής) , Βασίλης Κανελλακόπουλος (Εισηγητής) , Χρίστος Κανελλακόπουλος (Εισηγητής) , Α. Χ. Παυλόπουλος (Εισηγητής) , Δέσποινα Βώκου (Εισηγητής) ,
ISBN: 978-960-87023-1-8
ISBN (10ψήφιο): 960-87023-1-3
Βάρος: 0.475 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.