Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωλογία τεχνικών έργων

Γεωλογία τεχνικών έργων
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο από τους δύο τόμους της σειράς Τεχνική Γεωλογία και Γεωλογία Τεχνικών Έργων και καλύπτει διεξοδικά ειδικά κεφάλαια του αντικειμένου που έχουν σχέση με τους γεωλογικούς παράγοντες που επηρεάζουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των διάφορων τεχνικών έργων καθώς και την εκδήλωση καταστροφών γεωλογικών φαινομένων, όπως οι κατολισθήσεις.
Αναλύονται αρχικά τα συστήματα ταξινόμησης βραχομάζας (RMR, Q, GSI κ.λπ.) καθώς και η εφαρμογή τους στα τεχνικά έργα ενώ στη συνέχεια εξετάζονται διεξοδικά τα κατολισθητικά φαινόμενα και η ευστάθεια των πρανών, με βάση τη διεθνή και ελληνική εμπειρία, όσον αφορά στις βασικές αρχές, τα συστήματα ταξινόμησης, τα αίτια, το μηχανισμό εκδήλωσης, τις επιπτώσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης. Επίσης εξετάζονται λεπτομερειακά οι τεχνικογεωλογικές συνθήκες που οριοθετούν το σχεδιασμό φραγμάτων και σηράγγων ενώ δίνονται χρήσιμα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο κατασκευής των μεγάλων αυτών τεχνικών έργων. Τέλος, περιγράφονται η καταλληλότητα και οι χρήσεις των γεωϋλικών και κυρίως των αδρανών υλικών στα τεχνικά έργα ενώ δίνονται σημαντικά στοιχεία σχετικά με τις χρήσεις και τον ποιοτικό έλεγχο των γεωσυνθετικών υλικών.

24χ17 εκ., 575 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
Ταξινόμιση DDC: 550 (Γεωλογία )
ISBN: 978-960-7530-95-0
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-95-0
Βάρος: 0.977 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής τεχνικής γεωλογίας και διευθυντής του τομέα εφαρμοσμένης γεωλογίας και γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc και Ph.D) στην τεχνική γεωλογία για γεωτεχνική από το Πανεπιστήμιο Leeds Αγγλίας. Ερευνητής (1968-84) στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών - Διεύθυνση τεχνικής γεωλογίας. Έχει πολύ σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και εμπειρία μελετητή και συμβούλου σε τεχνικά έργα. Επιστημονικός υπεύθυνος σε 50 ερευνητικά προγράμμτα, ενώ το δημοσιευμένο έργο του αναφέρεται σε περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και τέσσερα διδακτικά βιβλία.

Επίκουρος καθηγητής τεχνικής γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με βασικές σπουδές στις γεωλογικές επιστήμες και μεταπτυχιακές στο αντικείμενο της τεχνικής γεωλογίας και γεωτεχνικής. Υπεύθυνος του τομέα βραχομηχανικής και επί τόπου δοκιμών στο τμήμα γεωτεχνικής μηχανικής του κεντρικού εργαστηρίου δημοσίων έργων (1980-1998). Έχει ενεργή συμμετοχή σε 30 ερευνητικά προγράμματα σε θέματα τεχνικής γεωλογίας και γεωτεχνικής μηχανικής και σημαντική εμπειρία σε μελέτες μεγάλων αναπτυξιακών τεχνικών έργων. Το δημοσιευμένο έργο του ανέρχεται σε 55 και πλέον επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.