Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρακτικές οδηγίες για σωστό και οικονομικό κτίσιμο κατοικίας

Πρακτικές οδηγίες για σωστό και οικονομικό κτίσιμο κατοικίας
Με το παρόν πόνημα γίνεται προσπάθεια να δοθούν πρακτικές οδηγίες σε όλους όσοι επιθυμούν είτε να κτίσουν ένα σπίτι είτε να αγοράσουν ένα διαμέρισμα σε ένα πολυώροφο κτίριο, όταν βέβαια αυτό βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής του.
Έτσι δίδονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορεί κάποιος, ανάλογα με τη θέση, το μέγεθος, το είδος και το βαθμό πολυτέλειας του σπιτικού, που αυτός επιθυμεί να κατασκευάσει, να υπολογίσει, κατά προσέγγιση, τόσο το συνολικό κόστος όσο και αυτό των κάθε επιμέρους σχετικών εργασιών και να είναι σε θέση, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες, να προγραμματίσει χρονικά αυτές.
Επίσης δίδονται τέτοιες οδηγίες, ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να παρακολουθεί και να ελέγχει, όσο τούτο είναι δυνατόν, τους τεχνίτες και τους υπεργολάβους που εκτελούν όλες τις σχετικές με την οικοδομική εργασίες, εκτός από αυτές που αναφέρονται σε εργασίες οπλισμένων σκυροδεμάτων (κατασκευή σκελετού).
Για τις εργασίες αυτές δίδονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το κοστολόγιό τους. Η παρακολούθηση των εργασιών αυτών, ιδιαίτερα μάλιστα στη χώρα μας που τόσο δοκιμάζεται από τους σεισμούς, πρέπει να είναι συνεχής και σχολαστική από τους αρμόδιους επιβλέποντες μηχανικούς, τους οποίους ο ιδιοκτήτης πρέπει να ενημερώνει χρονικά για την εκτέλεση όλων των ενδιαμέσων φάσεων (καλουπώματα, σιδερώματα, διαστρώσεις σκυροδεμάτων κ.λπ.)
Πρέπει, βέβαια, να τονισθεί ότι η συμβολή όλων των επιβλεπόντων μηχανικών στην εκτέλεση και των υπολοίπων εργασιών είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, η δε γνώση των σχετικών θεμάτων από τους ιδιοκτήτες βοηθάει πάρα πολύ στην σωστή εκτέλεση της αποστολής τους.
Τέλος εκφράζεται η ελπίδα ότι το παρόν πόνημα θα βοηθήσει γενικότερα και όλους τους τεχνικούς που ασχολούνται με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών.

24χ17 εκ., 509 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική)
ISBN: 978-960-7530-86-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-86-1
Βάρος: 0.896 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.