Μαθήματα φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαθήματα φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου

Από τις σημειώσεις της Isabelle Chavannes (1907)

Marie Curie

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο: περιλαμβάνει τις παραδόσεις στοιχειωδών μαθημάτων φυσικής που έκανε η Μαρί Κιουρί το 1907 στην κόρη της Ιρέν και στα παιδιά διακεκριμένων συναδέλφων της, στο πλαίσιο ενός αυτοσχέδιου, προτοποριακού "εκπαιδευτικού συνεταιρισμού". Οι σημειώσεις αυτές, που ανακαλύφθηκαν σαν από θαύμα μέσα σε μια αποθήκη, είναι γραμμένες από το χέρι μιας από τις μαθήτριες της, της Ιζαμπέλ Σαβάν, και έχουν μεταγραφεί εδώ στο σύνολο τους.

Η Μαρί Κιουρί εμπνεύστηκε η ίδια αυτά τα μαθήματα που προορίζονταν για παιδιά από οκτώ ως δεκατριών χρονών. Διαυγή, συστηματικά αλλά και διασκεδαστικά, ενθαρρύνουν την προσωπική έρευνα και τον πειραματισμό. Με τη φρεσκάδα, την πρωτοτυπία και την εγκυρότητα που διατηρούν, σαν να μην έχει περάσει ένας αιώνας από τότε, θα γοητεύσουν και θα διαφωτίσουν μαθητές, δασκάλους, γονείς και ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Γιάννης Λουζιώτης (Υπεύθυνος Σειράς)


Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ανδρέας Μιχαηλίδης (Μεταφραστής)

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1982. Είναι μεταφραστής, συγγραφέας και αφηγητής, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και φωτογράφος. Ανά τα χρόνια έχει γράψει πληθώρα άρθρων γύρω από τα comics και την κουλτούρα τους, ξεκινώντας από το περιοδικό "9" της Ελευθεροτυπίας. Έχει μεταφράσει, από τα αγγλικά και τα γαλλικά, βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης, ιστορίας και λογοτεχνίας (μεταξύ των οποίων, "Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων" του George R.R. Martin, τα "Χρονικά της τσακισμένης Θάλασσας" του Joe Abercrombie και τη σειρά με τις "Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς" του Andrew Lane). Έχει συμμετάσχει με αστυνομικά διηγήματα σε ανθολογίες όπως: "Οικοεγκλήματα", "Είσοδος Κινδύνου", "Ελληνικά Εγκλήματα 4", "Κλέφτες και Αστυνόμοι". Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε φεστιβάλ comics της Ελλάδας και του εξωτερικού με αυτοεκδόσεις, σε συνεργασία με τη Βάλια Καπάδαη και τον Παύλο Παυλίδη (Νέκυια, Last Flight of the Swordbreaker κ.α.). Το "Αμόνι που τραγουδά" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Marie Curie

Marie Curie (Συγγραφέας)

Η Marie Curie (το γένος Σκλοντόβσκα) γεννήθηκε στη Βαρσοβία το 1867 και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1892, όπου, το 1895, παντρεύτηκε τον Πιερ Κιουρί. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και διακρίθηκε για τα επιστημονικά της επιτεύγματα: ανακάλυψε τη ραδιενέργεια του φθορίου, ταύτισε, μαζί με το σύζυγο της, το πολώνιο και απομόνωσε, μαζί με τον Α. Ντεμπιέρν, το ράδιο. Τιμήθηκε με τα βραβεία Νόμπελ φυσικής (1903) και χημείας (1911).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
123
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.296 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση