Κύπρος
zoom in
81.15€ -10% 73.04€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606727047

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Κότινος

Ένας πλούσια εικονογραφημένος τόμος για τη Μεγαλόνησο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Κότινος" με τίτλο "Κύπρος: από την αρχαιότητα έως σήμερα". Ανάμεσα στα κεφάλαια ξεχωρίσαμε εκείνα που αναφέρονται στη Βυζαντινή Κύπρο, στην Οθωμανική Κύπρο και την Αποικιοκρατία, ενώ από τα ονόματα των πολλών και εκλεκτών συνεργατών τους Βάσο Καραγιώργη, Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, Κώστα Ν. Κωνσταντινίδη, Ρίτα Σεβέρη, Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου, Μαρίνα Σχίζα, Ελένη Σ. Νικήτα, Πέτρο Παπαπολυβίου, Φοίβο Σταυρίδη, Γιώργο Φράγκο και Χριστόδουλο Γιαλουρίδη.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσος Καραγιώργης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης

Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης (Συγγραφέας)

Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών. Γεννήθηκε στη Μόρφου της Κύπρου το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Πολιτική Επιστήμη, στις Διεθνείς Σχέσεις και στο Διεθνές Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Tubingen, Freiburg και Bochum, Ομοσπονδιακή Γερμανία. Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Bochum (Magna Cum Laude), διατελώντας υπότροφος του Ιδρύματος Friedrich Naumann και της Γερμανικής Ακαδημίας Υποτροφιών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Σειρά άρθρων και μελετών του δημοσιευθήκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ είναι συγγραφέας βιβλίων και μονογραφιών στην ελληνική, αγγλική, καθώς και γερμανική γλώσσα και επιμελητής συλλογικών έργων. Διδάσκει διεθνή πολιτική, διαχείριση κρίσεων, εξωτερική πολιτική και ΜΜΕ και πολιτιστική διπλωματία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Νικήτα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Ν. Κωνσταντινίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρίτα Σεβέρη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίνα Σχίζα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φοίβος Σταυρίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Παπαπολυβίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Φράγκος (Συγγραφέας)

O Γιώργος Φράγκος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1962. Έκδωσε δύο ποιητικές συλλογές στα μαθητικά του χρόνια. Την περίοδο 1982-1988 σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Μόσχας. Tο 1989 παρακολούθησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο μεταπτυχιακά μαθήματα στην έδρα της λογοτεχνίας. Από το 1990 εργάζεται στη Λευκωσία ως δημοσιογράφος στον ημερήσιο Τύπο. Διατηρεί τη στήλη της κριτικής ποίησης στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος". Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου για δυο δεκαετίες, ενώ την περίοδο 2013-2017 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας. Ήταν, επίσης, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας. Πλέον, είναι Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Από το 1978 μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Ποιήματά του δημοσιεύονται κατά καιρούς, ως επί το πλείστον, στα λογοτεχνικά περιοδικά "Νέα Εποχή" και "Άνευ", ενώ έχει συμμετοχή και σε ορισμένες ποιητικές ανθολογίες. Εκτός από την ποίηση, ασχολείται και με την κριτική λογοτεχνίας, έχοντας δημοσιεύσει εκατοντάδες βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλα συναφή κριτικά σημειώματα και μελετήματα, κυρίως στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Κύπρου. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά, ιταλικά, βουλγάρικα και ρωσικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
804
Διαστάσεις:
32x25
Βάρος:
3.886 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση