Το φάντασμα της Όπερας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το φάντασμα της Όπερας

Gaston Leroux

Το φάντασμα που ζει στα δαιδαλώδη υπόγεια της Όπερας του Παρισιού και ο παράφορος αλλά χωρίς ανταπόκριση έρωτάς του για μια νεαρή πριμαντόνα, ένα σχεδόν μεταφυσικό μυστήριο, ανεξήγητα εγκλήματα, η ανάπλαση της καλλιτεχνικής ζωής στο Παρίσι του 19ου αιώνα συνυπάρχουν αρμονικά σ΄ ένα συναρπαστικό παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο. Εκατό χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, το κλασικό πλέον αυτό κείμενο διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και έγινε μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber.
Διονύσης Βίτσος

Διονύσης Βίτσος (Μεταφραστής)

Ο Διονύσιος Βίτσος είναι εκδότης, γεννήθηκε το 1956 στην Ζάκυνθο και σπούδασε Οικονομικά και, στη συνέχεια, Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 μέχρι το 1993 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, από όπου παραιτήθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εκδόσεις, αφού από το 1984 είχε ιδρύσει τον εκδοτικό οίκο "Περίπλους", ο οποίος αρχικά εξέδιδε το πανελλήνιας κυκλοφορίας ομώνυμο περιοδικό για τα Γράμματα και τις Τέχνες. Παράλληλα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής μεγάλης αθηναϊκής εκδοτικής εταιρείας και Διευθυντής Επτανησιακής Εκδοτικής Σειράς σε αθηναϊκό εκδοτικό οίκο. Eπίσης Κριτικός Θεάτρου αθηναϊκής εφημερίδας, Παραγωγός ραδιοφωνικών πολιτιστικών εκπομπών στην κρατική και ιδιωτική ραδιοφωνία, Διοργανωτής εικαστικών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ζακυνθινές και αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας (1983-1993), Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ζακυνθιακών Σπουδών και μέλος του Δ.Σ. επί δεκαετία, Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας ζακυνθινών Πολιτιστικών Ερευνών. Ιδρυτής και Διοργανωτής Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Ζακυνθίων (1988-1990). Επίσης συμμετείχε σε Διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δίδαξε την τέχνη των εκδόσεων σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mέλος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Από το 1993 οι "Εκδόσεις Περίπλους" επεκτάθηκαν και στις εκδόσεις βιβλίων σε πανελλήνια κλίμακα. Το 1999 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία βιβλίων, την "Π Εκδοτική ΑΕΕΕ", η οποία εντάχθηκε στον Όμιλο επιχειρήσεων Ιmako του Πέτρου Κωστόπουλου και είχε το δικαίωμα της χρήσης της επωνυμίας "Εκδόσεις Περίπλους". Από το 2005 οι "Εκδόσεις Περίπλους" αποδεσμεύτηκαν από την Imako και επανήλθαν εξολοκλήρου στον Διονύση Βίτσο. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα 850 και πλέον τίτλους βιβλίων και 53 τεύχη του περιοδικού "Περίπλους". Έχει μεταφράσει 20 βιβλία και έχει γράψει τα: (1997) "Κονεμένος Νικόλαος: Τα ματογυάλια", Ωκεανίδα (2002, 2016) "Ζακυθινά φαγιά, ψωμιά και γλυκίσματα", Περίπλους (2008) "Ιδού ο μαλάκας", Περίπλους (2017, 2019) "Οι ζακυνθινοί εβραίοι (15ος -20ος αι.) και η διάσωσή τους από τους ναζί", Περίπλους (2014) Στην αυλή του Σουλεϊμάν, Περίπλους

Gaston Leroux

Gaston Leroux (Συγγραφέας)

Ο Gaston Leroux, Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1868 στο Παρίσι και πέθανε το 1927 στη Νίκαια. Αρχικά δούλεψε ως δικαστικός ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Ηχώ" του Παρισιού και αργότερα ως κριτικός θεάτρου. Το 1905, ως επίσημος ανταποκριτής της εφημερίδας "Λε Ματέν", πήγε στη Ρωσία και κάλυψε τις πρώτες εξεγέρσεις εναντίον του τσάρου. Το 1907 εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και στράφηκε στη συγγραφή βιβλίων. Έγραψε πολλά μυθιστορήματα και κάποια θεατρικά έργα. Το πρώτο του βιβλίο ήταν το "Μυστήριο του κίτρινου δωματίου", ενώ το πιο γνωστό του έργο είναι το "Φάντασμα της όπερας", το οποίο έχει ανεβεί πολλές φορές στη σκηνή κι έχουν γυριστεί πολλές ταινίες που βασίζονται σ΄ αυτό. Το 1919 ο Λερού δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών. Άλλα έργα του είναι τα εξής: "Ο άνθρωπος που είδε το διάβολο", "Το στοιχειωμένο κάθισμα", "Η διπλή ζωή του Θεόφραστου Λονγκέ".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
204
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.24 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση