Το γέλιο του δράκου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το γέλιο του δράκου

Μυθιστόρημα

Pierre Peju

16.31€ -10% 14.68€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606691171

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Ποταμός

"Δουλεύω σ΄ αυτήν τη γωνιά της Γαλλίας εδώ και δέκα χρόνια με μανία. Εδώ ακριβώς γεννήθηκαν τα παιδιά μας, εδώ η Ζαν προσπαθεί ακόμα κάθε μέρα να με προσηλυτήσει στην ευτυχία. Στην ευτυχία όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται, λεία και συμπαγή. Χωρίς περιττές λέξεις, χωρίς διπλό πρόσωπο. Έναν τρόπο να δοκιμάζει κανείς το θαύμα της παρουσίας μας στα πράγματα, στο φως της ημέρας. Οι φωνές των παιδιών, το κορμί του άλλου, το δικό σου κορμί. Αναπνοή, περπάτημα, γεύση, όσφρηση και κάθε μέρα το θαύμα μιας παραπάνω μέρας. Εγώ, κάθε βράδυ, βρίσκομαι αντιμέτωπος με μια καταπιεστική μοναξιά, με την αδιαπέραστη δυστυχία ότι περνάω δίπλα από αυτό που ψάχνω, σαν να με τυφλώνει μια πυκνή ομίχλη." Μυθιστόρημα ερωτικό, μυθιστόρημα του πολέμου, στοχασμός γύρω από το κακό, την τέχνη και την ευτυχία Το γέλιο τον δράκου είναι η ιστορία ανθρώπων που συγκρούστηκαν με την αμφισημία και τη βαρβαρότητα του 20ού αιώνα.
Κατερίνα Δασκαλάκη

Κατερίνα Δασκαλάκη (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Δασκαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1944. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας στο Παρίσι. Εργάστηκε από νεαρότατη ηλικία και επί σειρά ετών στον περιοδικό και τον ημερήσιο Τύπο, όπου κατέλαβε επιτελικές θέσεις, καθώς και στο ραδιόφωνο. Μεταξύ άλλων, υπήρξε διευθύντρια, αρθρογράφος και χρονογράφος της εφημερίδας "Μεσημβρινή". Διετέλεσε επίσης ευρωβουλευτής (1994-1999). Έχει μεταφράσει λογοτεχνία και δοκίμιο από τα γαλλικά. "Ο όγδοος μήνας" είναι το τέταρτο βιβλίο της.

Pierre Peju

Pierre Peju (Συγγραφέας)

O Pierre Peju προέρχεται από οικογένεια βιβλιοπωλών της Λυών. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Σορβόννη και συμμετείχε με πάθος στην εξέγερση του Μάη του ΄68. Καθηγητής στο Λύκειο Σταντάλ της Γκρενόμπλ και διευθυντής προγράμματος στο διεθνές Κολλέγιο Φιλοσοφίας θεωρείται αυθεντία στον γερμανικό ρομαντισμό. Έχει γράψει πολλά λογοτεχνικά έργα, μονογραφίες, δοκίμια και τη βιογραφία του Ε.Τ.Α. Χόφμαν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
286
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.436 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση