Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα μοντέλα της αξιολόγησης
(Θεμελιώδη κείμενα με ερμηνευτικά σχόλια)
Συγγραφείς:   Jean - Jacques Bonniol, Michel Vial,


Offer
Οι Jean-Jacques Bonniol και Michel Vial μας προτείνουν ένα έργο πλούσια τεκμηριωμένο σχετικά με την αξιολόγηση, ένα έργο αναφοράς για όσους ασχολούνται με το ανθρώπινο δυναμικό και όχι αποκλειστικά με τη διεργασία της αξιολόγησης, για όσους είναι πρόθυμοι μέσα από μια συνάντηση αξιολόγησης να αναμετρηθούν με διαφορετικές οπτικές και να εμπλουτίσουν τη θεωρητική σκευή τους με τα κατάλληλα εργαλεία. Δύο είναι οι καινοτομίες αυτού του εγχειριδίου:

Θέτοντας το ερώτημα του "μοντέλου", εγγράφει το θέμα της αξιολόγησης σε ευρύτερα επιστημονικά πεδία επιτρέποντας, αφενός, τη διατήρηση ενός επιστημολογικού αναστοχασμού και, αφετέρου, τη διάδοση των προβληματικών γύρω από την αξιολόγηση με τη βοήθεια άλλων ανάλογων προβληματικών των ανθρωπιστικών επιστημών γύρω από διαφορετικά αντικείμενα. Ο αναγνώστης μπορεί λοιπόν να προβεί σε διάφορες πολυαναφορές προσπαθώντας να κατανοήσει καλύτερα το θέμα.

Το βιβλίο αποτελεί ταυτόχρονα μια ανθολογία κειμένων και συγγραφέων ειδικών σε θέματα της αξιολόγησης. Τα κείμενα δεν παρατίθενται όμως με χρονολογική σειρά, αλλά με μια οπτική ανάδειξης του μοντέλου το οποίο αντιπροσωπεύουν. Αυτή η ταξινόμηση των μοντέλων αναδεικνύεται με έναν αναστοχασμό πάνω στη διεργασία της αναφοροποίησης, η οποία επιδρά στον αξιολογητή και "διαμορφώνει" τη σκέψη του. Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται μια παρόμοια ομαδοποίηση η οποία, αν και δεν επιβάλλει μια διδακτική αξιολόγησης, μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε αξιολογικές πράξεις.

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε όσους επιτελούν μια λειτουργία αξιολόγησης: διδάσκοντες, επιμορφωτές και στελέχη.

28χ21 εκ., 435 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες της Αγωγής
Ονομασία υποσειράς: Διδακτική: Αναλυτικά Προγράμματα: Αξιολόγηση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
Άλλα πρόσωπα: Συλλογικό έργο (Μεταφραστής) , Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς) , Ζωή Πολυμεροπούλου (Μεταφραστής) , Ζωή Πολυμεροπούλου (Επιμελητής) , Ηλέκτρα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής) , Ηλέκτρα Παπαδημητρίου (Επιμελητής) , Γιόλα Στεργίου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-455-212-2
ISBN (10ψήφιο): 960-455-212-0
Βάρος: 1.054 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
63.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.09
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jean - Jacques Bonniol είναι Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου και ιδρυτής του Τμήματος των Επιστημών Αγωγής στο Universite de Provence Aix-Marseille I.

O Michel Vial είναι Επίκουρος Καθητητής (HDR), υπεύθυνος ερευνών στο Universite de Provence Aix-Marseille I με ειδίκευση στην αξιολόγηση των ανθρώπινων σχέσεων στην εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.