Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η σύμμετρη πληροφόρηση
(Το χρονοχρήμα και η θεωρία του ενιαίου οικονομικού πεδίου)

Η σύμμετρη πληροφόρηση
[...] Όταν η οικονομική πολιτική δεν λαμβάνει υπόψιν της τον χρόνο ολοκλήρωσης της επένδυσης, το χρόνο απόδοσης της, την επίπτωση της στον δημογραφικό τομέα, την ποιότητα ζωής, στην αμυντική ισχύ δεν μπορεί να είναι παρά μόνο συμπτωματικά ορθή.
Ιστορικά σε επίπεδο οικονομικών αποφάσεων δεσπόζει η έννοια της συμμετρίας εισροών και εκροών σε σχέση με τη βιωσιμότητα του παραγωγικού ιστού και του ανθρώπινου παράγοντα. Στη φύση έχει πιστοποιηθεί περίτρανα η έννοια της συμμετρίας η οποία αποτελεί όρο ισορροπίας.
Η αρχή του KIOURI αναφέρεται στη θέση του ότι πολλές φυσικές διαδικασίες κυβερνώνται από αρχές συμμετρίας και είναι πάντα επίκαιρη.
Η οικονομική συμπεριφορά του ανθρώπου δεν είναι άμοιρη παρεμβολών του φυσικού κόσμου στον οποίο ανήκει και από τον οποίο δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των ερεθισμάτων του.
Η αρχή αυτή έχει διατυπωθεί ως εξής:
Αν κάποια δεδομένα αίτια προκαλούν δεδομένα αποτελέσματα, τότε οι συμμετρίες των αιτίων επανεμφανίζονται στα παραγόμενα αποτελέσματα.
Αν κάποια δεδομένα αποτελέσματα αποκαλύπτουν μια δεδομένη ασυμμετρία τότε αυτή η ασυμμετρία αντανακλάται στα αίτια που την προκαλούν.

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

24χ17 εκ., 561 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Βόλος
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-93-0278-4
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0278-5
Βάρος: 1.039 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
49.93
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.