Το Θείο και Άγιο Φως
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Θείο και Άγιο Φως

Το μέγα θαύμα του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στα Ιεροσόλυμα

Θωμάς Α. Τσουλιάς

Ελένη Θ. Τσουλιά

15.28€ -10% 13.75€
[...] Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να παρουσιάσουμε στους αναγνώστες και ορθοδόξους χριστιανούς όλη την αλήθεια για το Άγιο Φως. Συγκεκριμένα: - Τι είναι το Άγιο Φως - Σε ποιο μέρος βγαίνει, ποια μέρα και ώρα; - Ποιος το μεταδίδει; - Πώς παρουσιάζεται στους προσκυνητές; - Το Άγιος Φως έχει καυστική δύναμη; - Τι συμβολίζει το Άγιο Φως; [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Θωμάς Α. Τσουλιάς

Θωμάς Α. Τσουλιάς (Συγγραφέας)

Ο Θωμάς Τσουλιάς γεννήθηκε στη Φίλια Καρδίτσας της Θεσσαλίας το 1933. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1959 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Βαρνάβα. Τοποθετήθηκε ως τακτικός εφημέριος στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου εφημερεύει μέχρι σήμερα. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, απ΄ όπου πήρε το πτυχίο το 1975. Το αυτό έτος γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου και παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα επί 2,5 έτη. Το 1976 έως το 1980 εργάστηκε ως καθηγητής των θρησκευτικών στα ιδιωτικά γυμνάσια Πλαταμώνα, Χ. Θεοδωρίδη και Τσάγκα. Το 1980 σπούδασε δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή των Αθηνών, που έλαβε και το πτυχίο. Επισκέφθηκε τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και την Εκκλησία της Κύπρου. Είναι γνωστός από την αρθρογραφία του σε εφημερίδες της Κατερίνης και από τα βιβλία του. Έγραψε 16 βιβλία από τα οποία ένα έλαβε το πρώτο βραβείο Ακαδημίας Αθηνών (1997) και το δεύτερο από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ε.Ο.Τ.) το 1981. Το έτος 1998 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κωνστάντζας Ρουμανίας. Τιμήθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Ρωσίας, την Αρχιεπισκοπή Όρους Σινά, την Νομαρχία Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης και από 15 Συλλόγους του Νομού Πιερίας. Υπηρέτησε ως Προϊστάμενος στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης επί 47 χρόνια και έχτισε 3 εκκλησίες και το μοναδικό οικοτροφείο της Κατερίνης. Είναι παντρεμένος, έχει 4 παιδιά, 11 εγγόνια και ζει στην Κατερίνη ως συνταξιούχος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Θ. Τσουλιά

Ελένη Θ. Τσουλιά (Συγγραφέας)

Η Ελένη Θ. Τσουλιά γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας το έτος 1965. Αποφοίτησε από το 2° Γενικό Λύκειο Κατερίνης και το 1985 γράφτηκε στη θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου. Ύστερα από φοίτηση 2 χρόνων μετεγγραφή στη θεολογική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ΄ όπου πήρε το πτυχίο το 1990. Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Ποιμαντικής με υπεύθυνο τον καθηγητή Πρωτ. Θεόδωρο Ζήση επί ένα έτος. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως κατηχήτρια στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης. Συνεργάστηκε ως βοηθός συγγραφέας στο δίτομο έργο με τίτλο «Τα ιερά προσκυνήματα της Παναγίας ανά την Ορθοδοξία», το οποίο πήρε το πρώτο βραβείο Ακαδημίας Αθηνών (1997). Ασχολήθηκε με την έρευνα των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μοναστηριών της Πιερίας, καθώς και με τα Πανάγια Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων της Ιερουσαλήμ και τυγχάνει τακτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων του Παναγίου Τάφου Νομού Πιερίας. Το 1992 γράφτηκε στη Σχολή Εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, απ΄ όπου πήρε και το πτυχίο. Σπούδασε πληροφορική σε ιδιωτική Σχολή της Κατερίνης, ομιλεί την Σερβοκροατική γλώσσα πολύ καλά και είναι γνωστή στην κοινωνία της Κατερίνης για την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητά της. Εργάστηκε ως Νομαρχιακή υπάλληλος επί δύο χρόνια στη Νομαρχία Πιερίας. Το έτος 2006 βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Κατερίνης για τη συγγραφική δρασηριότητά της. Είναι παντρεμένη με τον κ. Ιωάννη Ζανέτα, έχει δύο παιδιά και ζει στην Κατερίνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.43 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση