Μην το πεις σε κανέναν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μην το πεις σε κανέναν

Jaime Bayly

16.30€ -26% 12.06€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602742174

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μαρτυρίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    1997

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Ο Χοακίν, ένα νεαρό αγόρι, ζει με την οικογένειά του στη Λίμα του Περού. Ο πατέρας του έχει πολλά όνειρα για το γιο του. Τον θεωρεί ως συνεχιστή της οικογενειακής παράδοσης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να του εμφυσήσει τη νοοτροπία και τους τρόπους του αρσενικού. Η μητέρα του πάλι, ένα πλάσμα υποταγμένο και μειλίχιο, δεν καταλαβαίνει τις ευαισθησίες του γιου της.
Ο Χοακίν πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσπάθειες του πατέρα του γιατί βαθιά μέσα του νιώθει να τον τραβούν πρόσωπα και καταστάσεις έξω από τις νόρμες της κλειστής κοινωνίας. Όσο τα χρόνια περνούν, ο Χοακίν συμφιλιώνεται με τη φύση του την οποία θεωρεί απλώς διαφορετική, υποφέρει όμως γιατί δεν καταφέρνει να κάνει τους γονείς του, τους οποίους πραγματικά αγαπά, να τον αποδεχθούν όπως είναι και να καταλάβουν το μερίδιο της δικής τους ευθύνης. Ο πατέρας του τον έχει σχεδόν ξεγράψει ενώ η μητέρα του προτιμά να ζει στην πλάνη της.
Ένα βιβλίο ρεαλιστικό, γρήγορο και καλογραμμένο, ένα τρυφερό βιβλίο που με μεγάλη διακριτικότητα επιχειρεί ένα μακρύ ταξίδι στις ψυχές των νέων της εποχής μας. Και ακόμη κάνει μια βαθιά τομή σε μια κοινωνία που όλα τα επιτρέπει και όλα τα απαγορεύει φορώντας το προσωπείο του καθωσπρεπισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγγελική Βασιλάκου (Μεταφραστής)


Jaime Bayly

Jaime Bayly (Συγγραφέας)

Ο Χάιμε Μπάιλι γεννήθηκε στη Λίμα, το 1965. Είναι μία από τις πιο αξιόλογες φωνές της νέας ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Γνώρισε πολύ γρήγορα την επιτυχία στην Ισπανία, με τα πρώτα κιόλας μυθιστορήματά του: "No se lo digas a nadie" (1994), που γυρίστηκε μάλιστα κινηματογραφική ταινία, "Fue ayer y no me acuerdo" (1995) και "Los ultimos dias de "La Prensa" (1996). Το εξαιρετικό αφηγηματικό του ταλέντο επιβεβαιώθηκε με τα έργα: "La noche es virgen" (Βραβείο Herralde, 1977), "Yo amo a mi mami" (1999), "Los amigos que perdi" (2000), "Aqui no hay poesia" (2001), "La mujer de mi hermano" (2002) και "El huracan lleva tu nombre" (2004). Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζταουν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
431
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.648 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση