Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λειτουργικά συστήματα

Λειτουργικά συστήματα
Το βιβλίο "Λειτουργικά Συστήματα", η ελληνική μετάφραση της έβδομης έκδοσης του συγγράμματος "Operating Systems Concepts" των Silberschatz, Galvin και Gagne, προορίζεται για χρήση σε προπτυχιακό επίπεδο σε ένα πρόγραμμα σπουδών επιστήμης υπολογιστών και μηχανικών υπολογιστών. Θεωρείται ένα από τα κλασικά συγγράμματα της επιστήμης των υπολογιστών και ένα από τα καλύτερα βιβλία διεθνώς για την κάλυψη θεμελιωδών εννοιών των λειτουργικών συστημάτων, έννοιες εισαγωγικές και βασικές για την κατανόηση της επιστήμης και τεχνολογίας των υπολογιστών.


24χ17 εκ., 892 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.4 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Λειτουργικά συστήματα), 004.07 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
Άλλα πρόσωπα: Πέτρος Θ. Λάμψας (Επιμελητής) , Σπυρίδων - Πολυχρόνης Λιωνής (Μεταφραστής) , Αλεξάνδρα Θ. Καραχάλιου (Μεταφραστής) , Κωνσταντίνος Αντωνής (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-411-621-8
ISBN (10ψήφιο): 960-411-621-5
Βάρος: 1.67 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
67.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

52.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Greg Gagne είναι πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και Μαθηματικών του Κολεγίου Westminster στο Salt Lake City, όπου διδάσκει από το 1990. Πέρα από τα λειτουργικά συστήματα, διδάσκει επίσης δίκτυα υπολογιστών, κατανεμημένα συστήματα, αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό και δομές δεδομένων. Επίσης οργανώνει συνεδριάσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς της επιστήμης των υπολογιστών και επαγγελματίες της βιομηχανίας. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του καθηγητή Gagne περιλαμβάνουν τα λειτουργικά συστήματα επόμενης γενιάς και τον κατανεμημένο υπολογισμό.

Ο Peter Baer Galvin είναι ο επικεφαλής τεχνολόγος της Corporate Technologies (www.cptech.com). Πριν από αυτό, ήταν διαχειριστής συστημάτων του Τμήματος Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Brown. Είναι επίσης ένας από τους συντάκτες του περιοδικό SysAdmin. Ο Galνin έχει γράψει άρθρα για το Byte και άλλα περιοδικά, και παλαιότερα έγραφε τις στήλες της ασφάλειας και της διαχείρισης συστημάτων του ITWorld. Ως σύμβουλος και εκπαιδευτής, έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια για την ασφάλεια και τη διαχείριση συστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Abrahαm Silberschatz είναι καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science) στο Πανεπιστήμιο Yale. Πριν από τη συνεργασία του με το Yale, ήταν αντιπρόεδρος του Information Sciences Research Center των Bell Laboratories, στο Murray Ηill του New Jersey. Πριν από αυτό, κατείχε έδρα καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών Υπολογιστών (Computer Sciences) του Πανεπιστημίου του Texas στο Austin. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα λειτουργικά συστήματα, τα συστήματα βάσεων δεδομένων, τα συστήματα πραγματικού χρόνου, τα συστήματα αποθηκευτικού χώρου, τη διαχείριση δικτύου και τα κατανεμημένα συστήματα. Πέρα από τις ακαδημαϊκές και βιομηχανικές του θέσεις, ο καθηγητής Silberschatz υπηρέτησε ως μέλος του Biodiversity and Ecosystems Panel της Επιτροπής Συμβούλων για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Προέδρου Clinton, ως σύμβουλος για το Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (National Science Foundation) και ως σύμβουλος για αρκετές ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής. Κατέχει τον τίτλο του ACM Fellow και του ΙΕΕΕ Fellow. Έλαβε το Βραβείο Εκπαίδευσης Taylor L. Booth της ΙΕΕΕ για το 2002, το Βραβείο Διακεκριμένου Εκπαιδευτικού Κarl V. Κarlstrom της ACM για το 1998, το Βραβείο Συμβολής SIGMOD της ACM για το 1997 και το βραβείο Διακεκριμένης Εργασίας της ΙΕΕΕ Computer Society για το άρθρο του "Capability Manager", το οποίο εμφανίστηκε στο ΙΕΕΕ Transactions on Software Engineering. Συγγράμματά του έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες εκδόσεις της ACM και της ΙΕΕΕ, καθώς και σε άλλα επαγγελματικά συνέδρια και περιοδικά. Είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Database System Concepts.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.