Σελήνη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σελήνη

Οδηγός για την παρατήρηση και τη φωτογράφηση

Peter Grego

21.41€ -10% 19.27€

Παρακολουθήστε τη Σελήνη καθώς γεμίζει και αδειάζει στη διάρκεια ενός σεληνιακού μήνα και εξοικειωθείτε με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιφάνειά της που καταπλήσσει με το πλήθος των κρατήρων της. Αυτός ο οδηγός παρατήρησης της Σελήνης του βρετανικού οίκου Philip`s έχει ένα αναλυτικό ημερολόγιο που σας λέει τι μπορείτε να παρατηρήσετε κάθε μέρα. Το κείμενο συνοδεύεται από λεπτομερείς χάρτες, που σας δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τις σεληνιακές σας εξερευνήσεις. Τα έγχρωμα διαγράμματα, οι εκπληκτικές φωτογραφίες, και το σαφές κείμενο σας βοηθούν να κατανοήσετε το πώς σχηματίστηκαν τα χαρακτηριστικά της σεληνιακής επιφάνειας και το γιατί έχουν αυτήν την όψη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σίμος Οικονομίδης

Σίμος Οικονομίδης (Μεταφραστής)

Ο Σίμος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φυσική. Είναι διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Ασχολείται με τη μετάφραση και την επιμέλεια εκδόσεων. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει τα βιβλία "NightWatch" και "The Backyard Astronomer΄s Guide" και έχει επιμεληθεί πανεπιστημιακά συγγράμματα. Είναι ο σεναριογράφος της ταινίας μεσαίου μήκους "Μέρες Βροχής" (2014).

Peter Grego

Peter Grego (Συγγραφέας)

Ο Peter Grego είναι τακτικός παρατηρητής του ουρανού από το 1976 και άρχισε να μελετάει τη Σελήνη από το 1982. Κάνει τις παρατηρήσεις του με μια ποικιλία τηλεσκοπίων, από ένα Maksutov 127 mm έως ένα Νευτώνιο 300 mm. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στη Σελήνη και στους λαμπρούς πλανήτες, αλλά μερικές φορές του αρέσει να "πηγαίνει στα βαθιά", όταν η Σελήνη απουσιάζει από τον ουρανό. Είναι Διευθυντής του Τομέα Σελήνης της Εταιρίας Λαϊκής Αστρονομίας (SPA) της Βρετανίας από το 1984. Εκδίδει τρία αστρονομικά έντυπα, το Luna (περιοδικό του Τομέα Σελήνης της Εταιρίας Λαϊκής Αστρονομίας), το SPA New Circulars και το περιοδικό Popular Astronomy. Επιπλέον, γράφει και εικονογραφεί τη μηνιαία στήλη "MoonWatch" στο περιοδικό Astronomy Now. Ο Grego είναι μέλος της Βρετανικής Αστρονομικής Εταιρίας και της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.376 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση