Ονείρου Οδύσσεια
zoom in
9.00€ -10% 8.10€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601212869

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    University Studio Press

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά "Θεατρικά Κείμενα" υπό τη διεύθυνση του Σ. Πατσαλίδη. Ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για τα όνειρα, που βασίζεται στη σύνθεση επτά πρωτότυπων κειμένων των γνωστών νεοελλήνων συγγραφέων: Ρούλας Αλαβέρα, Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Άκη Δήμου, Δημήτρη Δημητριάδη, Μαρίας Πάουελ, Έλενας Πέγκα, Μαρλένας Πολιτοπούλου και Τσιμάρα Τζανάτου.
Μαρλένα Πολιτοπούλου

Μαρλένα Πολιτοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρλένα Πολιτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογράφησε είκοσι σχεδόν χρόνια σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Από το 2001 είναι υπεύθυνη εκδόσεων στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Γράφει λογοτεχνία από το 1985, μεταφράζει από τα γερμανικά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Γρηγοριάδης

Θεόδωρος Γρηγοριάδης (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου του νομού Καβάλας το 1956. Σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε στον χώρο της ελληνικής πεζογραφίας το 1990 με το μυθιστόρημα "Κρυμμένοι άνθρωποι". Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων "Ο αρχαίος φαλλός", 1991, τα μυθιστορήματα "Ο ναύτης", 1993, "Ο χορευτής στον ελαιώνα", 1996, "Τα νερά της Χερσονήσου", 1998, "Το Παρτάλι", 2001, "Έξω απ΄ το σώμα", 2003, "Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές", 2005, η συλλογή διηγημάτων "Χάρτες", 2007, η νουβέλα "Δεύτερη γέννα", 2009, και τα μυθιστορήματα "Ο παλαιστής και ο δερβίσης", 2010, "Το μυστικό της Έλλης", 2012, "Ζωή μεθόρια", 2015 (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, 2016), "Καινούργια πόλη", 2017. Την τριετία 1999-2003 διοργάνωσε σειρά λογοτεχνικών σεμιναρίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών. "Το Παρτάλι" εκδόθηκε στη Γαλλία, την άνοιξη του 2003, από τις εκδόσεις "AlterEdit" και παρουσιάστηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011. Η "Δεύτερη γέννα", ανέβηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Καβάλας το 2009. Η συλλογή διηγημάτων "Χάρτες" ήταν υποψήφια για το Βραβείο Διαβάζω 2007 και ο "Παλαιστής και ο δερβίσης" για το Athens Prize for Literature του περιοδικού "(δέ)κατα", για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2011 και για το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ. Το μυθιστόρημα "Ζωή μεθόρια" κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος του 2016 (ανακοινώθηκε το 2017). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ολλανδικά. Το μυθιστόρημα "Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές" μεταφράστηκε στα αραβικά και εκδόθηκε στην Αίγυπτο, σε μετάφραση Χάμντι Ιμπραχίμ. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, ζει στη Νέα Σμύρνη και διδάσκει αγγλικά στη μέση εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άκης Δήμου

Άκης Δήμου (Συγγραφέας)

Ο Άκης Δήμου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με το μονόλογο "...και Ιουλιέττα". Από τότε έχουν ανέβει περί τα 20 έργα του από επιχορηγούμενα και ιδιωτικά θέατρα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο αγγλικό και ισπανικό κοινό. Ζει στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρούλα Αλαβέρα

Ρούλα Αλαβέρα (Συγγραφέας)

Η Ρούλα Αλαβέρα γεννήθηκε, σπούδασε, εργάζεται και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ποιήματά της δημοσιεύονται από το 1963 σε λογοτεχνικά περιοδικά. Πρώτες ποιητικές συλλογές: "Πέρασμα 1964" (1966) και "Περί της δεσποτείας των αντιαζομένων" (1970). Ακολούθησαν οι συνθέσεις: "Το κρανιοτρύπανο" (1973), "Μια ημερομηνία παλιά" (1974), "Δρ. Τζέκυλ. Έι Μίστερ Χάυντ" (1978), "Οδοιπορικό" (1982), "Ακηδία" (1983), "Υποθέσεις ενός ξόανου της παρακμής και της Καίτε Κόλλβιτς" (1986), "Πιθανή Αποκάλυψη-τώρα ενός Δαβίδ απροσδιόριστου" (1988), "Μπλουζ-το σώου δεν πήρε τέλος" (1990), "Εννέα λυγμοί για τον καλό άνθρωπο από λάσπη" (1997), "Έξη ελληνικά κεντήματα για την Αμαλία Μεγαπάνου" (1988), "Περί της δεσποτείας των πόλεων και των ονειρικών" (1999). Διετέλεσε μέλος σε επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών και οργάνωσε σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις γύρω από λογοτεχνικά θέματα και ενδιαφέροντα. Μεταξύ 1989 και 1993 χρημάτισε μέλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί τόσο με το κρατικό όσο και με το ιδιωτικό ραδιόφωνο. Είναι από τους βασικούς συνεργάτες του περιοδικού "Νέα Πορεία".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλενα Πέγκα

Έλενα Πέγκα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Wesleyan στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ (Β.Α.), και σενάριο-συγγραφή θεατρικών έργων στο University of Southern California του Λος Άντζελες (Μ.Α.). Στις ΗΠΑ έζησε 10 χρόνια, όπου άρχισε την καριέρα της ανεβάζοντας έργα σε πρωτοποριακά θέατρα της Νέας Υόρκης. Στη δεκαετία του ΄90 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να γράφει θέατρο, πεζογραφία και σενάρια. Θεατρικά έργα: "6 νούμερα ζήλιας" (Αμόρε), "The Greek Alien & τα δηλητήρια της θάλασσας" (Φούρνος), "Ένας βασιλιάς που ακούει" (επίσημη συμμετοχή στην 7η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών στη Λισαβόνα), "Βαλς Εξιτασιόν" (σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά), που παίχτηκε στην Αθήνα, στον Βόλο και στη Φραγκφούρτη, "Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης" (σκηνοθεσία Μ. Σαντοριναίου), "3-0-1 Μεταφορές" (Εθνικό Θέατρο), "Όταν χορεύουν οι Go-Go Dancers". To έργο της "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα" βασισμένο στο παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν ανέβηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 1999 στο κλαμπ +Soda, σε μορφή πολυθεάματος, με ιδιαίτερη επιτυχία. Στο αμερικάνικο κοινό έχουν παρουσιαστεί: "Don surrealism" (Open Eye Theatre, NYC), "The Greek Alien" (Open Eye Theatre, NYC), "Kaethe Kollwitz presents" (Nada Theatre, NYC), "Poisons of the sea" (Lark Theatre, NYC), "Gorky΄s wife" (Magic Theatre, San Francisco & The Present Company, NYC). Ήταν επίσημη καλεσμένη στην Μπιενάλε Θεάτρου της Βόννης (1998), στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Βελιγραδίου (1998), στο Φεστιβάλ του Βερολίνου Theatertreffen (2001), στο Φεστιβάλ Hope & Glory της Ζυρίχης (2002), και στο Verse Wear της Ολλανδίας (2002).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Πάουελ

Μαρία Πάουελ (Συγγραφέας)

Η Μαρία Πάουελ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Παντρεύτηκε στην Αγγλία, όπου έζησε αρκετά χρόνια. Εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τσιμάρας Τζανάτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Δημητριάδης

Δημήτρης Δημητριάδης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στις Βρυξέλλες απ' το 1963 ώς το 1968. Εκεί έγραψε το 1966 το πρώτο θεατρικό του έργο, "Η τιμή της ανταρσίας στην μαύρη αγορά", το οποίο ανέβασε ο Patrice Chereau το 1968 στο Theatre d' Aubervilliers, στο Παρίσι. Το 1978 εκδόθηκε το "Πεθαίνω σαν χώρα", το πρώτο του πεζογράφημα, το 1980 η ποιητική ενότητα "Κατάλογοι 1-4" και το 1983 το θεατρικό του έργο "Η νέα εκκλησία του αίματος". Ακολούθησαν : "Η ανθρωπωδία. Η ανάθεση. Προοίμιο σε μια χιλιετία" (πεζογράφημα), "Κατάλογοι 5-8" (1986-ποιητική ενότητα), "Το ύψωμα" (1990-θεατρικό έργο), "Η άγνωστη αρμονία του άλλου αιώνα" (1992-θεατρικό), "Κατάλογοι 9-Οι ορισμοί" (1994-ποιητική ενότητα), "Η αρχή της ζωής" (1995-θεατρικό έργο, που ανέβηκε την ίδια χρονιά από τον Στέφανο Λαζαρίδη στο Θέατρο του Νότου), "Η ζάλη των ζώων πριν τη σφαγή" (2000 -θεατρικό έργο σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Θέατρο του Νότου), "Λήθη και άλλοι τέσσερις μονόλογοι" (2000 -ο μονόλογος "Λήθη" ανέβηκε το 1998 στο Παρίσι, στο Petit Odeon, από τον J.-C. Bailly, το 2001 στο Theatre de Bobigny από την A. Dimitriadis και το 2002 στο θέατρο Άττις από τον Θ. Τερζόπουλο), "Κατάλογοι 10-12" (2002-ποιητική ενότητα), "Ανθρωπωδία 1" και "Ανθρωπωδία 7" (2002 -Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2003), "Διαδικασίες διακανονισμού διαφορών" (2003 -θεατρικό έργο σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου που ανέβηκε στον Εξώστη του Θεάτρου του Νότου), κ.ά. Παράλληλα ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση πεζογραφημάτων των Jean Genet, Georges Bataille, Witold Gombrowicz, Maurice Blanchot, Gerard de Nerval, Balzac, Bernard-Marie Koltes, καθώς και τη μετάφραση θεατρικών έργων των Μολιέρου, Ευρυπίδη, J. Genet, G. Courteline, Tennessee Williams, Σαίξπηρ για διάφορα θέατρα. Μετά το 1980 συνεργάστηκε στενά με τις εκδόσεις "Άγρα", που έχουν εκδώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του και, πιο πρόσφατα, με τις εκδόσεις "Σαιξπηρικόν" της Θεσσαλονίκης. Το ιστολόγιό του στο διαδίκτυο είναι: http://dimitrisdimitriadis.wordpress.com.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
100
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.243 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση