Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Ομηρική Ιθάκη (νήσος-άστυ) σε σχέση με τη μεταγενέστερη αρχαία και βυζαντινή
(Και τα νησιά Αστερίς, Σάμη, Δουλίχιο. Συμβολή στη μελέτη της ιστορικής γεωγραφίας του κεντρικού Ιονίου από αρχαίες και μεσαιωνικές πηγές και από τοπωνύμια)
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Σ. Κορδώσης


Η Ομηρική Ιθάκη (νήσος-άστυ) σε σχέση με τη μεταγενέστερη αρχαία και βυζαντινή
Ο Μιχαήλ Κορδώσης, καθηγητής της Ιστορικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πραγματοποιεί εδώ μία σημαντική συμβολή στο πεδίο των ομηριστών. Με βάση βυζαντινές πηγές (την Αλεξιάδα της Άννας Κομνηνής, τον Νικήτα Χωνιάτη και τον Στέφανο Βυζάντιο) και μεσαιωνικούς πορτολάνους -δεδομένου ότι οι αρχαίοι περιηγητές, ο Στράβων και ο Παυσανίας, δεν αναφέρουν κάτι για την ομηρική πόλη-, και με τοπογραφικές έρευνες του ιδίου στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά καταθέτει την δική του τεκμηριωμένη άποψη για την ταύτιση της θέσης της ομηρικής Ιθάκης και των γύρω νήσων του βασιλείου του Οδυσσέα (Αστερίδας, Σάμης και Δουλιχίου) καθώς και για άλλες θέσης που αναφέρονται στην Οδύσσεια (χοιροστάσιο Εύμαιου, αγρός Λαέρτη, λιμάνι Φόρκυνος, Ρείθρο). Η μελέτη περιλαμβάνει αναλυτική βιβλιογραφία με ομηρικές, αρχαιολογικές και τοπογραφικές, μελέτες, αναλυτικό ευρετήριο ονομάτων και τόπων, τέσσερεις χάρτες και 92 φωτογραφίες, και περίληψη στα αγγλικά.

24χ17 εκ., 375 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Ιστορικών Μελετών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.121 (Όμηρος - Ιστορία και κριτική), 881 (Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Ερμηνεία και κριτική), 938.965 (Ιθάκη - Ιστορία), 881 (Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Ιστορία και κριτική)
ISBN: 978-960-258-101-8
ISBN (10ψήφιο): 960-258-101-8
Βάρος: 0.656 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχ. Σ. Κορδώσης είναι καθηγητής ιστορικής γεωγραφίας στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ασχολείται κυρίως με το Βυζάντιο και τις σχέσεις του Ελληνικού κόσμου με την Ανατολή, στους αρχαίους και μέσους χρόνους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.