Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Περί ελευθεριών)
Συγγραφέας:   Αστέρης Δ. Πλιάκος


Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης
Το παρόν βιβλίο επιδιώκει να καλύψει την ύλη του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήθως τιτλοφορείται ως "Κοινοτικό ουσιαστικό δίκαιο". Περιοριζόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα στις θεμελιώδεις οικονομικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και στο δίκαιο του ανταγωνισμού, το Κοινοτικό ουσιαστικό δίκαιο έχει προ πολλού προσλάβει μια νέα όσο και σημαντική διάσταση, εκείνη των "κοινών πολιτικών". Ως εκ τούτου, η συνολική κάλυψη της ύλης του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί και τη συγγραφή ενός τρίτου βιβλίου, περί πολιτικών.

Το "Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης. II. Περί ελευθεριών", αναλύει σε δύο μέρη τις πέντε κοινοτικές ελευθερίες, που καθοδήγησαν με θαυμαστό τρόπο την πετυχημένη πορεία οικονομικής ενοποίησης της Ευρώπης. Στην ελευθερία του ανταγωνισμού αφιερώθηκε ένα ολόκληρο μέρος προκειμένου να αναδειχτεί σαφέστερα η υποκατάσταση του ρόλου των κρατών στη λειτουργία της οικονομίας από τον αυτόνομο ρόλο των αγορών. Με ολιγότερο θεσμικούς όρους άλλωστε θα μπορούσε ο τίτλος του παρόντος να είναι περί αγορών και όχι περί ελευθεριών.

Ο τίτλος αυτός δεν αναιρείται από την αφιέρωση του τρίτου μέρους στην ενιαία τραπεζική αγορά, δεδομένης της τάσης των κοινοτικών ρυθμίσεων να προσλαμβάνουν ολοκληρωτική μορφή, καλύτερα, μορφή συστήματος, που βασίζεται και τροφοδοτείται από τη συστηματική αλληλεπίδραση του συνόλου των κοινοτικών ελευθεριών.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ18 εκ., 342 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 341.24 (Ευρωπαϊκό δίκαιο), 382.026 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία)
ISBN: 978-960-86157-7-9
ISBN (10ψήφιο): 960-86157-7-1
Βάρος: 0.766 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
45.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πλιάκος, Αστέρης Δ.
Ο Αστέρης Πλιάκος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέδραμε επιστημονικά τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση. Συμμετείχε σε όλες τις επιτροπές Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών που συστήθηκαν για να στηρίξουν επιστημονικά τις διαδικασίες αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Έχει συγγράψει -στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά- πολλά άρθρα και βιβλία σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.