Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανάπτυξη προγραμμάτων σε Java
(Αφαιρέσεις, προδιαγραφές και αντικειμενοστρεφής σχεδιασμός)
Συγγραφείς:   Barbara Liskov, John V. Guttag,


Offer
Γραμμένο από διεθνούς φήμης ειδικούς στη μεθοδολογία προγραμματισμού, το βιβλίο αυτό σας εξηγεί πώς να κατασκευάζετε προγράμματα ποιότητας παραγωγής, δηλαδή προγράμματα αξιόπιστα και εύκολα στη συντήρηση και την τροποποίηση.

Το βιβλίο δίνει έμφαση στον αρθρωτό (modular) προγραμματισμό: πώς θα δομήσετε σωστά τις επιμέρους υπομονάδες (modules) και πώς θα οργανώσετε ένα πρόγραμμα ως συλλογή υπομονάδων.

Η μεθοδολογία του είναι αποτελεσματική τόσο για τον ανεξάρτητο προγραμματιστή, που κατασκευάζει ένα μικρό πρόγραμμα ή μια υπομονάδα για ένα μεγαλύτερο, όσο και για το μηχανικό λογισμικού που είναι μέλος μιας ομάδας ανάπτυξης ενός σύνθετου προγράμματος, το οποίο αποτελείται από πολλές υπομονάδες. Και στις δύο περιπτώσεις, η μεθοδολογία του βιβλίου εξασφαλίζει γερές βάσεις για το σχεδιασμό αντικειμενοστρεφών προγραμμάτων και την αρθρωτή υλοποίηση λογισμικού.
Επειδή κάθε υπομονάδα του προγράμματος αντιστοιχεί σε μια αφαίρεση, όπως μια συλλογή εγγράφων ή μια διαδικασία η οποία αναζητά συγκεκριμένα έγγραφα στη συλλογή, το βιβλίο εξηγεί πρώτα τα πιο χρήσιμα είδη αφαιρέσεων: αφαιρέσεις διαδικασιών, αφαιρέσεις επαναλήψεων (iteration abstractions), και, κυρίως, αφαιρέσεις δεδομένων (data abstractions). Μάλιστα, οι συγγραφείς αντιμετωπίζουν την αφαίρεση δεδομένων ως βασικό υπόδειγμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αντικειμενοστρεφών προγραμμάτων.

Το βιβλίο, με πλήθος παραδειγμάτων, δείχνει επίσης πώς θα αναπτύξετε προδιαγραφές που ορίζουν αυτές τις αφαιρέσεις -προδιαγραφές που περιγράφουν τι κάνει μια υπομονάδα- και στη συνέχεια αναλύει τους τρόπους υλοποίησης των υπομονάδων ώστε να κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν με αποδεκτή απόδοση.

Η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται στα παραδείγματα του βιβλίου είναι η JavaΤΜ. Ωστόσο, οι τεχνικές που παρουσιάζονται είναι ανεξάρτητες από τη γλώσσες προγραμματισμού, ενώ θα βρείτε και μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Java για τους προγραμματιστές που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη γλώσσα αυτή.

24χ17 εκ., 440 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.1 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγραμματισμός), 005.13 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γλώσσες προγραμματισμού)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Τσιλογιάννης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-461-063-1
ISBN (10ψήφιο): 960-461-063-5
Βάρος: 0.818 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο John Guttag διδάσκει Επιστήμη των Υπολογιστών και είναι πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι γνωστός για τη συνεισφορά του στους τομείς των προδιαγραφών προγραμμάτων, της μεθοδολογίας προγραμματισμού, και της δικτύωσης υπολογιστών.

Η Barbara Liskov κατέχει την έδρα Ford Professor of Engineering στο ΜΙΤ. Είναι μέλος της National Academy of Engineering των ΗΠΑ και γνωστή για τη συμβολή της σε θέματα γλωσσών προγραμματισμού, κατανεμημένης υπολογιστικής, μεθοδολογίας προγραμματισμού και μηχανικής λογισμικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.