Αντάρτης
zoom in
40.00€ -10% 36.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606635014

  • Κατηγορίες:

    Χόμπι , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Βιβλιοεπιλογή

Έτσι ονομάζεται το έργο που δημιούργησε η γλύπτρια Καρίνα Ρεκ από το Βερολίνο στο θρυλικό οροπέδιο της Ίδης - ένα έργο αφιερωμένο στη μνήμη του αντιστασιακού αγώνα του κρητικού λαού ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Κρήτη (1941-1945). Οι κάτοικοι τόσο των Ανωγείων, όσο και των χωριών της Επαρχίας Βιάννου, σφαγιάστηκαν από τους Γερμανούς, ως αντίποινα για τη δράση των ανταρτών, και τα χωριά τους ισοπεδώθηκαν, όπως και πολλά άλλα χωριά της Κρήτης και της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. [. . .] Το βιβλίο `ΑΝΤΑΡΤΗΣ - Ένα Μνημείο για την Ειρήνη` παρουσιάζει την πολυετή έρευνα της Καρίνα Ρεκ, την αναζήτηση ιστορικού υλικού όπως φωτογραφίες και ντοκουμέντα, τόσο σε ιδιωτικά αρχεία της Κρήτης, όσο και στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο Κόμπλεντζ και πέραν αυτών μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων της Κρήτης. [. . .] Το βιβλίο, σε ελληνική και γερμανική γλώσσα, τεκμηριώνει το πολυσύνθετο αυτού τoυ `Εγχειρήματος για την Ειρήνη` ως πολιτική, καλλιτεχνική και εθνολογική έρευνα.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Stefanie Endlich (Συγγραφέας)

Η Stefanie Endlich γεννήθηκε στη Δρέσδη το 1948. Δημοσιογράφος-ελεύθερος επαγγελματίας στο Βερολίνο, επίτιμη καθηγήτρια των τεχνών στον ανοιχτό χώρο στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών Βερολίνου. Έχει ασχοληθεί με βιβλία και εκθέσεις για τις εικαστικές τέχνες, την αρχιτεκτονική, την ιστορία της πόλης με θέμα τη μνήμη και τα μνημεία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Rainer Hoynck (Συγγραφέας)

Ο Rainer Hoynck γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1927. Είναι δημοσιογράφος και κριτικός. Γράφει για τέχνη, αρχιτεκτονική, θέατρο, κινηματογράφο. Από το 1948 συνεργάζεται με τον RIAS, Βερολίνο. Το χρονικό διάστημα 1963-1988 διετέλεσε διευθυντής πολιτιστικής και πολιτικής κριτικής. Πρόεδρος της Νέας Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών το διάστημα 1992-1998. Μέλος της AICA (Διεθνής Ένωση Κριτικών Τέχνης).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Eberhard Rondholz (Συγγραφέας)

Ο Eberhard Rondholz γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1938. Είναι ιστορικός και δημοσιογράφος
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Marlen Von Xylander (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Gottingen το 1959. Ιστορικός και επιστημονική υπάλληλος στο μουσείο της πόλης Νόρντερστέτ (Norderstedt). Το 1984-85 πήγε με υποτροφία του DAAD στην Κρήτη για έρευνα στο νησί για τη διπλωματική της εργασία που ολοκλήρωσε το 1986 στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Δημοσιεύματα: - "Kreta. Κleiner kultur- und militargeschichtlicher Wegweiser", έκδοση του Militargeschichtliches Forschungsamt, Freiburg i. Br. - "Deutsche Besatzungsherrschaft auf Kreta 1941-1945", Rombach-Verlag, Freiburg i. Br. 1989, επίσης έκδοση του Militargeschichtliches Forschungsamt Freiburg im Breisgau.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Μοσκόβου

Σπύρος Μοσκόβου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Τελείωσε το Βαρβάκειο το 1978. Στη συνέχεια σπούδασε κλασική φιλολογία, βυζαντινολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμια Αθηνών και Κολωνίας. Από το 1983 έχει εγκατασταθεί στην Κολωνία. Από το 1989 είναι μόνιμος συντάκτης της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle και από το 2000 διευθυντής της. Σαν συνεργάτης της εφημερίδας "Το Βήμα" και του περιοδικού "Ποίηση" έχει κάνει μεταφράσεις γερμανικής ποίησης (J. Sartorius, H. M. Enzensberger, G. Grass, H. Arp, K. Krolow, H. C. Artmann, S. Kirsch).

Karina Raeck (Επιμέλεια)


Karina Raeck (Γλύπτης)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Διαστάσεις:
26x21
Βάρος:
0.913 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση