Ο ήλιος ανέτειλε τα μεσάνυχτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ήλιος ανέτειλε τα μεσάνυχτα

Απόστολος Γ. Αλλαμανής

Έριξε μια δεύτερη και τελευταία ματιά στα σημαιάκια και τη φωτογραφία του Αμούνδσεν που είχε αρχίσει να τα σκεπάζει το χιόνι και ξαναβρήκε για δεύτερη φορά πως έγιναν οι γίγαντες νάνοι κι αυτός ένα απλό σημάδι που η παρουσία του πήγαινε κόντρα στο τοπίο, που τον γοήτευσε τόσο καιρό. Αυτό το τοπίο βγήκε τώρα από το μύθο που ήταν τυλιγμένο, άρχισε ν` αλλάζει σχήμα, μέχρι που στο τέλος από εκεί που πριν λίγη ώρα το είχε δει σα θρίαμβο σε αρχαία ρωμαϊκή αρένα, άρχισε να γίνεται μια χούφτα χιόνι, και ύστερα το έχασε κι αυτό, δεν του έμεινε τίποτα που να τον γοητεύει. "Όλα είναι ένας μύθος", σκέφτηκε. "Αλίμονο αν τον απομυθοποιήσεις".

Χάρης Πετρόπουλος

Χάρης Πετρόπουλος (Επιμέλεια)

Έργα του ιδίου: Βιβλία: - "Ξαγνάντεμα", Ποιητική συλλογή - "Μεγάλες ώρες", Μυθιστόρημα -"Η Επανάσταση του ενός", Ιστορικό μυθιστόρημα - "Ο Ιησούς στο Βερολίνο", Ιστορικό μυθιστόρημα - "Ο Αστερισμός της Σιωπής", Μυθιστόρημα - "Η ιστορία και οι αγώνες της Κύπρου", Πραγματεία - "Το αγαπημένο μου είδωλο", Μυθιστόρημα Σενάρια: - "Occupation"- Πρωταγωνιστές: Κουρτ Γιούργκενς, Μαρία Σελ, Κλάους Κίνσκι, Τόμας Χάντερ κ.ά. - "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", (Ντοκυμαντέρ). - "Μοναξιά" - Βραβείο θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Έγραψε τους στίχους των τραγουδιών για το θεατρικό έργο του Πανιόλ "Τοπάζ" Συνεργάσθηκε με εφημερίδες και περιοδικά: Προοδευτικός Φιλελεύθερος - Αυγή - Ελεύθερος Λόγος - Ανεξάρτητος Τύπος - Έθνος της Κυριακής - Πρωϊνή του Πύργου -Δρόμος κ.ά, Δημοσιεύθηκαν διηγήματά του σε εφημερίδες και περιοδικά: "Νέα" ("Το κατοστάρικο") - "Βραδυνή" ("Σε ύπτια θέση") - "Δρόμος" ("Το πηγάδι"). Ραδιοφωνική εκπομπή "Οι δρόμοι της Αθήνας". Διηύθυνε τη σύνταξη των περιοδικών ΤV News - Πρόοδοι στην Ιατρική Επιστήμη - Francise - Ο κόσμος της θάλασσας. Συμμετείχε με τον Σπ. Γιαννάτο στην έκδοση του χρονικού "Τα Ιουλιανά και ο φάκελος Ασπίδα". Διηύθυνε το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Κένταυρος από το 1965. τ. Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, της Εθνολογικής και Ιστορικής Εταιρείας της Ελλάδας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Διεθνής Αμνηστίας. Επίτιμο μέλος του Ροτεριανού Ομίλου. Το μυθιστόρημα "Το Αγαπημένο μου Είδωλο" πρόκειται να γυριστεί ταινία στη Ρουμανία.

Απόστολος Γ. Αλλαμανής

Απόστολος Γ. Αλλαμανής (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε, αρχικά στο Κολλέγιο Αθηνών, μετά στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στη σχολή πολιτικών μηχανικών και τέλος μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Έλαβε μέρος σε συνέδρια τεχνοοικονομικών μοντέλων και ναυτιλιακών προβλέψεων. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τα κοινά. Τιμήθηκε με το βραβείο Εurope 500 για τον 21ο αιώνα. Έγραψε πραγματείες ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου διοίκησης επιχειρήσεων και διάνοιξης σηράγγων. Το 2007, περνώντας στο συγγραφικό χώρο, γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα "Ο ήλιος ανέτειλε μεσάνυχτα", Εκδόσεις Δωδώνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
181
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.286 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση