Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ουολταίρος, Μοντεσκιού, Ρεάλ
(Νεότερες έρευνες για την παρουσία τους στον ελληνικό ιδεολογικό χώρο τον 18ο αιώνα)

Ουολταίρος, Μοντεσκιού, Ρεάλ
Τρεις ανέκδοτες μελέτες και δύο ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια αποτελούν το υλικό με το οποίο οικοδομήθηκε το νέο αυτό δημοσίευμα του ερευνητικού προγράμματος "Θεσμοί και Ιδεολογία στη νεοελληνική κοινωνία".
Εκείνο που ενοποιεί και δικαιολογεί τη συστέγαση των πέντε αυτών εργασιών είναι η συνάφεια των αντικειμένων τους: ασχολούνται όλες με πτυχές της ιδεολογικής παρουσίας των τριών αυτών Γάλλων διανοητών και συγγραφέων του αιώνα των Φώτων στον ελληνικό πνευματικό ορίζοντα του 18ου αιώνα· και εκείνο που επιτρέπει, που νομιμοποιεί τις εργασίες αυτές να παρουσιάζονται ως δημοσίευμα ενός ερευνητικού προγράμματος είναι η πρωτοτυπία τους.
Δεν είναι τυχαία βέβαια η πρώτη φορά που η παρουσία, η "τύχη" του Voltaire ή του Montesquie ή του Real de Curban στον ελληνικό ιδεολογικό ορίζοντα του 18ου αιώνα γίνεται αντικείμενο έρευνας. Έχουν γραφτεί πολλά και σημαντικά· θεώρησα ωστόσο πως έχω να εισφέρω κάποια νέα στοιχεία. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

22χ15 εκ., 144 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών: Θεσμοί και Ιδεολογία στη Νεοελληνική Κοινωνία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.482 (Νεοελληνικός διαφωτισμός )
ISBN: 978-960-7916-58-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7916-58-1
Βάρος: 0.258 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Μελέτης του Ελληνικού Διαφωτισμού (ΟΜΕΔ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.