Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νησιά: Πρόταση για την υγεία

Offer
...Η βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας πρέπει να βασισθεί στη σωστή αποτίμηση των συνθηκών και των δυνατοτήτων του σήμερα και να σχεδιάζεται με ορίζοντα το αύριο. Για να ενισχυθεί η οικονομική προοπτική των νησιών και να υπάρξει η περαιτέρω υπέρβαση των προβλημάτων των νησιωτικών κοινωνιών πρέπει να χαραχθεί πολιτική για την τουριστική ανάπτυξη, να προστατευθεί το φυσικό και δομημένο περιβάλλον των νησιών, να βελτιωθούν οι μεταφορές και γενικότερα η ενδοεπικοινωνία των νησιών, να εξασφαλισθεί υγειονομική προστασία, η φροντίδα υγείας και η περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών, να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών από το κράτος, να ικανοποιηθούν κοινωνικά αιτήματα που σχετίζονται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στα γεωγραφικά δεδομένα των ελληνικών νησιών είναι αναγκαία η εφαρμογή ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής, εξειδικευμένης ανά τομέα, ανά ομάδες νησιών και ανά νησί ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του...

Στο βιβλίο προσεγγίζονται οι ιδιομορφίες που έχει ο τομέας της υγείας στις νησιωτικές περιοχές και προτείνεται μεθοδολογία για την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας στα ελληνικά νησιά.
Τα προτεινόμενα προσδιορίζονται
- από τον προβληματισμό που αναπτύσσεται διεθνώς για τις ειδικές παραμέτρους της ζωής και της κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης των νησιών και την υπέρβαση των "μόνιμων δομικών αναπηριών" τους λόγω της νησιωτικότητας
- από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτικές που περιορίζουν περιφερειακές και ενδοπεριφερειακές ανισότητες
- από τις αρχές που διέπουν τους στόχους και τις αξίες των σύγχρονων πολιτικών υγείας καθώς και
- από τις ιδιομορφίες των ελληνικών νησιών και την εξέλιξη του ελληνικού συστήματος υγείας μέχρι σήμερα.

Η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη που έχει τόσα πολλά νησιά με τόσες πολλές ιδιαιτερότητες. Ο τομέας της υγείας συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων των νησιών, επηρεάζει την ποιότητα ζωής των νησιωτών και προσδιορίζει αλλά και προσδιορίζεται από την αναπτυξιακή πορεία των νησιών. Η πολιτική για την υγεία είναι αναγκαίο να ενσωματωθεί στις πολιτικές που θα επιτρέψουν στα ελληνικά νησιά να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι κάτοικοι των νησιών μας δικαιούνται να αποκτήσουν, αντίστοιχα με τους υπόλοιπους Έλληνες, πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες υγείας.

Προτείνεται το Νησιωτικό Σύστημα Υγείας ως μία εξειδικευμένη πολιτική, ως ένα μοντέλο-πρότυπο ανάπτυξης του Συστήματος Υγείας που είναι κατάλληλο για τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας. Ως εξειδικευμένη εφαρμογή παρουσιάζεται η περίπτωση του συμπλέγματος των Κυκλάδων και διατυπώνεται πρόταση στρατηγικής για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τομέα της υγείας στα νησιά αυτά.

24χ17 εκ., 276 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός)
ISBN: 978-960-02-2132-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2132-4
Βάρος: 0.585 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βασιλάκης, Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Βασιλάκης είναι διπλωματούχος Μηχ/κός Παραγωγής και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πολυτεχνείο Κρήτης σε θέματα λήψης ιατρικών αποφάσεων με χρήση ευφυών υπολογιστικών μεθόδων. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως εμπειρογνώμονας και επικεφαλής για το σχεδιασμό και στη λειτουργία ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφορικής επικοινωνιών. Παράλληλα διδάσκει στο τμήμα Μηχ/κών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, διοίκηση συστημάτων υγείας και ειδικά θέματα διοίκησης. Επί μία τριετία, στο χρονικό διάστημα 2001 έως 2004 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο Α΄ Περιφερειακό Σύστημα Νοτίου Αιγαίου. Συμμετέχει από το 1998 έως σήμερα στην αξιολόγηση προτάσεων που υποβάλλονται στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα ευθύνης της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετέχει στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Μωραϊτάκη - Τσάμη, Αγγελική
H Aγγελική Μωραϊτάκη - Τσάμη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα στην Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική από την ίδια Σχολή και μετεκπαιδεύθηκε στην Κοινωνική Οδοντιατρική και τη Δημόσια Υγεία στο University College of London. Εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ελεύθερος επαγγελματίας οδοντίατρος, ως οδοντίατρος στο Εθνικό Σύοτημα Υγείας, ως σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης στα Υπουργεία Υγείας & Πρόνοιας και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Από το 2001 μέχρι το 2004 ήταν Πρόεδρος - Γεν. Δ/ντρια του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας & Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου. Σήμερα εργάζεται, με το βαθμό του Αν. Δ/ντή, στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Έχει αναπτύξει επιστημονικό, συγγραφικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο στον τομέα της Κοινωνικής Οδοντιατρικής και της Δημόσιας Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές, ομάδες εργασίας και ειδικές συναντήσεις για θέματα στοματικής υγείας, πολιτικών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Τα έτη 1994 - 2001 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπευθύνων Οδοντιατρικής Πολιτικής. Μετέχει ενεργά σε επιστημονικές δραστηριότητες και κοινωνικές πρωτοβουλίες που αφορούν την προώθηση πολιτικών για τη δημόσια υγεία και τη στοματική υγεία. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Τσάμη και έχει δύο γιους, τον Αχιλλέα και τον Γιάννο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.