Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι θείοι κανόνες "ενάντια στη θρησκεία"
(Η αποκάθαρση των ιερών κανόνων)
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Ι. Μπούμης


Offer
Στο μικρό αυτό βιβλιαράκι περιλαμβάνονται δύο μικρά νομο-κανονικά μελετήματα. Το πρώτο αποτελεί μια ανασκευή ορισμένων μόνον θέσεων, οι οποίες εκτίθενται στο βιβλίο του ομοτ. καθηγητού κ. Χρ. Γιανναρά "Ενάντια στη θρησκεία". Το δεύτερο αποτελεί μία απάντηση -συμβολή στους προβληματισμούς που παραθέτει ο ομότ. καθηγητής της νομικής σχολής π. Κων. Μπέης στο άρθρο του "Το πρόβλημα των αντιθέσεων στη σύγχρονη (Ελληνική και Ευρωπαϊκή) δημόσια τάξη ιερών κανόνων".

Τα δύο αυτά άρθρα συμπίπτουν στο ότι υποδεικνύεται μέσα απ΄ αυτά, ότι οι θείοι και ιεροί κανόνες συμβάλλουν αποφασιστικώς και στην ενίσχυση του εκκλησιαστικού γεγονότος και στη σύγχρονη παγκόσμια δημόσια τάξη (Ελληνική - ευρωπαϊκή - οικουνομική).

Προς τούτο αρκεί -χρειάζεται όμως- να γίνεται η διάκριση μεταξύ των πράγματι θείων και ιερών κανόνων και των ποικίλων άλλων ανθρωπίνων -έστω από εκκλησιαστικούς άνδρες -διατάξεων. Και τούτο, γιατί πράγματι μέσα στο σύνολο των κανόνων έχουν εισχωρήσει και διατάξεις, οι οποίες μπορεί να χαρακτηρίζονται ιερές, αλλά δεν είναι και θείες. Δεν είναι θείες και αυθεντικές, γιατί δεν έχουν επικυρωθεί από μια Οικουμενική Σύνοδο.


21χ14 εκ., 94 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 204 (Θρησκεία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-333-524-5
ISBN (10ψήφιο): 960-333-524-Χ
Βάρος: 0.162 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
7.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1952-56). και με υποτροφία του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και της Γερμανικής κυβερνήσεως, θεολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Gottingen και θεολογία και νομική στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών το 1970 και εκλέχθηκε υφηγητής του Κανονικού Δικαίου το 1980 και (τακτικός) καθηγητής το 1986. Διετέλεσε Πρόεδρος του "Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου", Αντιπρόεδρος της "Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων", Συγκλητικός Πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεν. Γραμματέας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος, της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλος σε διάφορες επιτροπές της Εκκλησίας και των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.