Το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος

Μυθιστόρημα

Γιώργος Π. Κανέλλης

15.00€ -10% 13.50€

Η γυναίκα, σε όλο της το μεγαλείο. Το ωραιότερο, αλλά και τελειότερο πλάσμα της φύσης. Σε όλες της τις ηλικίες ή μορφές σαν κοριτσάκι, κοπέλα ή γυναίκα... Με τα μάτια ενός άνδρα η μάνα, η αδελφή, η συμμαθήτρια στο σχολείο, η φίλη, ο πρώτος έρωτας, η ερωμένη, η σύντροφος, η σύζυγος, η άλλη ή οι άλλες, η κόρη. Σε όλους της τους ρόλους και πρόσωπα, πάντα όμως ξεχωριστή και επώνυμη, κυρίαρχος και ορόσημο στη ζωή ενός ανώνυμου από τη γέννηση του και ολόκληρη την ύπαρξη του.
Μόνος αυτός ουσιαστικά σε έναν κόσμο που αφθονούν οι γυναίκες, που όλες τους με τον τρόπο τους καθορίζουν και διαμορφώνουν απόλυτα τη ζωή του, αποτελώντας τον αντίπολο ή τον ισότιμο ήρωα και καλείται κανείς να διαλέξει αν εκείνες ή αυτός είναι ο πρωταγωνιστής του έργου. Και οι έρωτες του καθώς και το συναίσθημα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην ζωή του, μιας ζωής πλημμυρισμένης από φως και το γαλάζιο της θάλασσας που ισάξια κι εκείνη τον εξουσιάζει.
Ένας σύγχρονος άνθρωπος χωρίς όνομα, όπως και όλοι οι άλλοι σε αντίθεση με τις γυναίκες, που αυτοβιογραφείται από την ίδια τη στιγμή της ύπαρξης του με έκδηλη τη ζεστή και ανθρώπινη διάσταση, αλλά και τη διεισδυτική και καυστική του πρόθεση στην ψυχογράφηση των χαρακτήρων, με πάντα κυρίαρχη την αίσθηση του χιούμορ ή και του σαρκασμού, τόσο στους άλλους, όσο και προς το πρόσωπο του.
Ζωή, έρωτας και καθημερινότητα, αλλά και θάνατος, υπέρβαση και μεταφυσική κυριαρχούν και αλληλοεμπλέκονται στο μυθιστόρημα και έρχονται όλα μαζί σφιχταγκαλιασμένα αρμονικά στο τέλος του μύθου να δώσουν τη λύση...

Γιώργος Π. Κανέλλης

Γιώργος Π. Κανέλλης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Κανέλλης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1951, όπου έζησε τα μαθητικά και γυμνασιακά του χρόνια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο Μιλάνο. Από το 1983 ζει μόνιμα και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως αναστηλωτής μνημείων στο Άγιον Όρος. Στον επιστημονικό του τομέα έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Γράφει ποιήματα αλλά και πεζό λόγο από την εφηβική του ηλικία. Το 1977 κυκλοφόρησε τη συλλογή με τίτλο "Και ναι, και όχι" με έργα πεζά και ποιήματα από τις εκδόσεις "Παρατηρητής". Το 2000 το μυθιστόρημα "Κοζάνη-Σύρος... οδικώς" από τις εκδόσεις University Studio Press. Συμμετείχε στα ποιητικά φεστιβάλ στον Β΄ και Δ΄ Ερωτικό Μάιο Θεσσαλονίκης. Έργα του δημοσιεύτηκαν σε στήλες εφημερίδων και λογοτεχνικά περιοδικά. Για την προσφορά του στα γράμματα τιμήθηκε το 2004 από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
304
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.37 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση