Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην επιστήμη του Ιστού
(Βασικές υπηρεσίες και παιδαγωγικές χρήσεις)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Τσέλιος


Offer
Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα πανίσχυρο τεχνολογικό, κοινωνικό και μαθησιακό εργαλείο, του οποίου τις δυνατότητες και τους περιορισμούς καλούνται να κατανοήσουν οι φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε τμήματα κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, προκειμένου να το αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Γι΄ αυτόν ακριβώς το σκοπό, στο παρόν σύγγραμμα επιχειρείται μια εισαγωγική αλλά σφαιρική παρουσίαση, που δεν περιορίζεται στη μονοσήμαντη παράθεση των τεχνολογικών δομικών συστατικών της υπόστασης του Ιστού.

Εκτός από τη μελέτη των βασικών τεχνολογικών αρχών και των εισαγωγικών δεξιοτήτων χρήσης του διαδικτύου, το βιβλίο εξηγεί πώς η διάδοση του Ιστού διαμεσολαβεί σε ένα ευρύ φάσμα μαθησιακών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, εισάγει τον αναγνώστη σε μια σειρά από προβληματικές που αφορούν:

· την ασφαλή χρήση του ιστού
· τις πρακτικές χρηστοκεντρικού σχεδιασμού
· τη σχεδίαση αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης της μάθησης
· τις τρέχουσες ερευνητικές προσεγγίσεις, όπως οι γνωστικές μοντελοποιήσεις της αλληλεπίδρασης του χρήστη με τις διαδικτυακές εφαρμογές και ο σημασιολογικός ιστός.

24χ17 εκ., 280 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet ), 303.483 3 (Διαδίκτυο (Κοινωνικές επιστήμες))
ISBN: 978-960-461-029-7
ISBN (10ψήφιο): 960-461-029-5
Βάρος: 0.525 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
22.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Τσέλιος, είναι διδάκτωρ στο αντικείμενο της αξιολόγησης ευχρηστίας εκπαιδευτικού λογισμικού από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι λέκτορας στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι ο σχεδιασμός και αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού, η εκπαίδευση από απόσταση με τη χρήση του Διαδικτύου, η αλληλεπίδραση ανθρώπου υπολογιστή, οι ευφυείς διεπιφάνειες χρήστη και η μοντελοποίηση αναζήτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.