Ο απολογισμός μιας κοινής πορείας: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση 1981 - 2006
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο απολογισμός μιας κοινής πορείας: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση 1981 - 2006

Γεγονότα, πολιτικές, εξελίξεις

Ελένη Χυτοπούλου - Παππά

20.29€ -10% 18.26€

Έχοντας διανύσει μια πορεία 25 ετών, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βιώσει από κοινού σημαντικές αλλαγές, όπως διαδοχικές διευρύνσεις, τροποποιήσεις των ιδρυτικών συνθηκών, εισαγωγή κοινού νομίσματος, μεταρρυθμίσεις των κοινών πολιτικών, υιοθέτηση νέων πολιτικών και θεσμών.

Καταθέτοντας το απόσταγμα της πλούσιας εμπειρίας της από την οκταετή θητεία της στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1997-2005), αλλά και ως απασχολούμενη επί είκοσι συνεχή έτη με κοινοτικά θέματα, η συγγραφέας παρουσιάζει με απλό και σαφή τρόπο το χρονικό της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, προβάλλοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα και αξιολογώντας τις επιπτώσεις από την ένταξή της στην Ε.Ε.

Με διεισδυτική και ταυτόχρονα κριτική γραφή, εξετάζονται η απόφαση για την ένταξη, η περίοδος της προσαρμογής και το ελληνικό μνημόνιο του 1982, η επίτευξη του στόχου της σύγκλισης, η ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις, οι Διευρύνσεις της Ε.Ε. και οι τέσσερεις ελληνικές προεδρίες. Σε ξεχωριστές ενότητες παρουσιάζονται το χρονικό της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, το σημαντικό έργο των Ελλήνων Επιτρόπων, ενώ σε μορφή παραρτημάτων έχουν προσαρμοστεί μια σειρά από σημαντικά κείμενα, με συλλεκτικό ενδιαφέρον, που συνδέονται με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ελένη Χυτοπούλου - Παππά

Ελένη Χυτοπούλου - Παππά (Συγγραφέας)

Η Ελένη Χυτοπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά και σπούδασε Οικονομικά και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μονπελλιέ της Γαλλίας σε θέματα γεωργικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
292
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.618 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση