Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θέματα δικαίου του εναέριου χώρου

Θέματα δικαίου του εναέριου χώρου
Με τα "Θέματα δικαίου του εναέριου χώρου" επιχειρείται η προσέγγιση ορισμένων ζητημάτων του δικαίου του αέρα, που αφορούν αποκλειστικά στην αεροπλοΐα και στις σχετικές βασικές αρχές και ρυθμίσεις, που διέπουν το θεσμικό πλαίσιό της καθώς και στα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν κατά τη χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου γενικότερα από τις αεροπορικές επικοινωνίες, ειδικότερα δε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, γίνεται λεπτομερής εξέταση των επί μέρους σχετικών ζητημάτων -όπως εξελίχθηκαν, κυρίως, μετά το 1974 και έχουν μέχρι σήμερα, διαμορφωθεί- που αφορούν αποκλειστικά στην Ελλάδα και έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αλλά και σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, ενδιαφέρον για τον σπουδαστή και τον ερευνητή γενικότερα.

24χ17 εκ., 319 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 343.097 5 (Εναέριο δίκαιο)
ISBN: 978-960-08-0422-5
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0422-2
Βάρος: 0.671 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαριάνθη Κλάδη - Ευσταθοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε, με υποτροφία του ΙΚΥ, πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Το 1977 παρακολούθησε μαθήματα της Β΄ περιόδου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Το 1993 αναγορεύτηκε, με άριστα, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "Η Αιγιαλίτιδα Ζώνη: Το νομικό καθεστώς και οι θεωρίες των ορίων", υπό την εποπτεία του καθηγητή Χρ. Ροζάκη. Στο διάστημα της έρευνας για τη διδακτορία, παρακολούθησε μία σειρά σεμιναριακών μεταπτυχιακών μαθημάτων στο Νομικό Τμήμα του πανεπιστημίου Mottingham. Από το 1976 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Διπλωματικό και Προξενικό Δίκαιο, Διεθνές Δίκαιο της Ανάπτυξης, Δίκαιο του Αέρα και του Διαστήματος), αρχικά ως επιστημονική βοηθός και από το 1998 ως λέκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει επίσης, στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-1997). Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε ερευνητικά προγράμματα, συλλογικές έρευνες και συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρίες και ερευνητικά κέντρα. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.