Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογία επεξεργασίας οπωροκηπευτικών

Τεχνολογία επεξεργασίας οπωροκηπευτικών
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται αρκετά τμήματα από τις διδακτικές σημειώσεις, οι οποίες εδίδοντο στους 4ετείς φοιτητές της κατεύθυνσης των Γεωργικών Βιομηχανιών - Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. επί σειρά ετών.

Προσετέθησαν ορισμένα κεφάλαια, τα οποία αφορούν προϊόντα, τα οποία παράγουν στη χώρα μας οι Βιομηχανίες Τροφίμων είτε για εσωτερική κατανάλωση είτε για εξαγωγή.

Στη γενική εισαγωγή αλλά και σε όλα σχεδόν τα κεφάλαια ο ασχολούμενος ή αυτός που πρόκειται να ασχοληθεί με την τεχνολογία τροφίμων, μπορεί να βρει όλους εκείνους τους παράγοντες και τους μεταβολισμούς, οι οποίοι επηρεάζουν την ποιότητα τόσο της πρωτογενούς παραγωγής όσο και των επεξεργασμένων οπωροκηπευτικών και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπισθούν. Είναι γνωστό, ότι οι παράγοντες αυτοί και οι μεταβολισμοί δεν είναι δυνατόν να εξουδετερωθούν τελείως, αλλά μπορεί να συμπιεσθούν μέχρι ενός σημείου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η υποβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Σε πολλά κεφάλαια προσετέθησαν οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις, κυρίως σχετικά με τους Βιοχημικούς μεταβολισμούς που λαμβάνουν χώρα πριν την επεξεργασία, κατ΄ αυτήν και κατά την αποθήκευση των προϊόντων, οι οποίοι επηρεάζουν την ποιότητα τους. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 396 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 664 (Τροφή - Τεχνολογία), 680 (Βιομηχανία ειδικών προϊόντων), 641.61 (Τροφή και ποτά - Συντήρηση)
ISBN: 978-960-351-687-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-687-2
Βάρος: 0.672 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.