Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ωκεανογραφία
Συγγραφέας:   Φανή Λ. Σακελλαριάδου


Ωκεανογραφία
Στις σελίδες του βιβλίου αυτού περιέχονται σημαντικά και χρήσιμα θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο τους μελετητές του Παγκόσμιου Ωκεανού, απλά και όλους όσους θέλουν να αποσαφηνίσουν έννοιες που αναφέρονται στις θάλασσες και τους Ωκεανούς.

Αναλύεται η ιστορική εξέλιξη του κλάδου της ωκεανογραφίας, η προέλευση της ζωής, τα βασικά ωκεανογραφικά εξαρτήματα για την εργασία πεδίου. Εξετάζονται οι φυσικές παράμετροι του Παγκόσμιου Ωκεανού, όπως η θερμοκρασία, η αλατότητα, η πίεση, η πυκνότητα, τα κύματα, τα ρεύματα, οι παλίρροιες, το φαινόμενο EL NINO, το χρώμα της θάλασσας και η μετάδοση του ήχου στη θάλασσα. Αναδεικνύεται η μελέτη των χημικών παραμέτρων του Παγκόσμιου Ωκεανού, όπως το pΗ, η αλκαλικότητα, τα συστατικά του θαλάσσιου νερού, η αρχή του Marcet, τα θρεπτικά άλατα, τα βαρέα μέταλλα και ο άνθρακας. Μελετώνται οι μηχανισμοί φωτοσύνθεσης και αναπνοής, το θαλάσσιο τροφικό δίκτυο, η θαλάσσια βιολογική κοινότητα και οι ποικίλες μορφές θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας. Εξετάζεται η θεωρία των λιθοσφαιρικών πλακών, το ορογενετικό τόξο, οι σχηματισμοί του ωκεάνιου πυθμένα, τα ιζήματα, η θαλάσσια γεωχημεία. Ασχολείται με την Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία που συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ειδική αναφορά γίνεται στη Μεσόγειο θάλασσα και τις Ελληνικές θάλασσες.

24χ17 εκ., 354 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 551.46 (Ωκεανογραφία)
ISBN: 978-960-351-695-8
ISBN (10ψήφιο): 960-351-695-3
Βάρος: 0.745 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
32.61
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σακελλαριάδου, Φανή Λ.
Η Φανή Λ. Σακελλαριάδου είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976-1981), έλαβε το Diploma of Imperial College (D.I.C.) στην Οργανική Σύνθεση, (Organic Chemistry Department, Imperial College, University of London) το 1983. Είναι κάτοχος Επαγγελματικού Ενδεικτικού στην Ωκεανογραφία από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1981-1984) και Ph.D. (Doctor of Philosophy), Applied Geochemistry Research Group, Royal School of Mines, Imperial College, University of London, 1983-1987. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη θαλάσσια γεωχημεία με έμφαση στη μελέτη βαρέων μετάλλων και χουμικών ενώσεων σε θαλάσσια ιζήματα, τη θαλάσσια ρύπανση, τον αειφόρο διαχείριση παράκτιας ζώνης, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατασκευής και λειτουργίας λιμένων σκαφών αναψυχής και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Διετέλεσε ερευνήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. (1988-1989) και στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (1990-1992). Από το 1991 μέχρι σήμερα είναι μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με γνωστικό αντικείμενο Ωκεανογραφία και από το 2002 στη βαθμίδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας. Την περίοδο 1988-2004 διετέλεσε Εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.