Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποσοτικές οικολογικές μέθοδοι
(Από τη θεωρία στην πράξη)

Offer
Η οικολογία έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες από περιγραφική σε ποσοτική εν πολλοίς επιστήμη, χρήσιμη για την κατανόηση, τον χειρισμό και την αντιμετώπιση των σύγχρονων οικολογικών-περιβαλλοντικών καταστάσεων, φαινομένων και προβλημάτων. Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου αυτού δίδεται μια σύντομη εισαγωγή που οριοθετεί περιγραφικά το οικολογικό αντικείμενο του κεφαλαίου, και στη συνέχεια εκτίθεται η εφαρμογή των ποσοτικών μεθόδων για τη διερεύνηση και εμβάθυνση του αντικειμένου. Η θεωρητική παρουσίαση και το σκεπτικό τής κάθε μεθόδου συνοδεύονται από πλήθος αριθμητικών παραδειγμάτων εφαρμογής, πολλά από τα οποία αφορούν πραγματικά οικολογικά δεδομένα από την ελληνική και την διεθνή βιβλιογραφία. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί κατ΄ αρχάς στις μεθόδους δειγματοληψίας και βέβαια στα θέματα οικολογικής ποικιλότητας, χωροδιάταξης των οργανισμών, βιοθέσης ειδών, σχέσης μεταξύ ειδών στον χώρο, ομοιότητας βιοκοινοτήτων, βιογεωγραφίας των νήσων, χρονοσειρών και ανάλυσης πληθυσμιακών διακυμάνσεων.

24χ17 εκ., 658 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Θετικών Επιστημών
Ονομασία υποσειράς: Βιολογία
Τόπος έκδοσης: Ηράκλειο Κρήτης
Ταξινόμιση DDC: 574 (Βιολογία ), 304.2 (Οικολογία )
Άλλα πρόσωπα: Στέφανος Λ. Τραχανάς (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-524-236-7
ISBN (10ψήφιο): 960-524-236-2
Βάρος: 1.165 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καρανδεινός, Μιχάλης Γ.
Ο Μιχάλης Γ. Καρανδεινός είναι Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) στο οποίο υπηρέτησε, ως πρώτος Τακτικός Καθηγητής στη νεοϊδρυθείσα έδρα Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, από το 1978 έως το 2000. Αποφοίτησε από το ίδιο Πανεπιστήμιο (τότε Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών) το 1958. Μετά τη στρατιωτική του θητεία το 1961, εργάστηκε ως Βοηθός Ερευνητής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο έως το 1963 οπότε αναχώρησε, με assistanship, για μεταπτυχιακές οπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Raleigh της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ από το οποίο έλαβε το Μ.Sc. και το Ρh.D. Το 1970 εξελέγη Assistant Professor και στη συνέχεια Associate Professor Οικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Wisconsin στο Madison, όπου δίδαξε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα γενικής και πληθυσμιακής οικολογίας και πραγματοποίησε έρευνα κυρίως στη χημική επικοινωνία εντόμων και στη στατιστική οικολογία. Παραιτήθηκε το 1978 και ανέλαβε υπηρεσία στο Γ.Π.Α. Έχει καθοδηγήσει οκτώ διδακτορικά στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχει δημοσιεύσει 60 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά του εξωτερικού και πολλά εκλαϊκευμένα άρθρα σε ελληνικά έντυπα. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Εθνικός Εκπρόσωπος για μεταδιδακτορικές υποτροφίες του Ο.Ο.Σ.Α. και κριτής ερευνητικών προτάσεων αλλά και μέλος Θεματικών Επιτροπών της Ε.Ε.Ε.Τ. Υπήρξε Πρόεδρος (1994-96) του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (1982-88). Ήταν μέλος ολιγομελούς επιτροπής εισηγήσεων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε για τον Νόμο Πλαίσιο για το Περιβάλλον (Ν. 1650/1986). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.