Dedicated 1997-2007
zoom in

Το 1997 ο Damian Argi πήρε, για πρώτη φορά, στα χέρια του μια αναλογική φωτογραφική μηχανή, και ξεκίνησε να "παίζει" με αυτήν.
Φωτογραφίζοντας φίλους και γνωστούς, δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του ότι κάποια στιγμή το αποτέλεσμα που θα εμφανιζόταν στο φιλμ της μηχανής του θα τεκμηρίωνε και, στη συνέχεια, θα εξέλισσε την πορεία μιας ανερχόμενης κουλτούρας στην Ελλάδα -της κουλτούρας του skateboarding.
Το "Dedicated" είναι μια ανθολογία εικόνων του Damian με πρόσωπα, μέρη και καταστάσεις που έχουν στιγματίσει, εμπνεύσει και καθορίσει την skateboarding σκηνή στη χώρα μας. Το 2007 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια, τα οποία ο Damian έχει αφιερώσει πίσω από το φακό, καταγράφοντας και δράση που κόβει την ανάσα, αλλά και τα άτομα που έχουν εξελίξει το skateboarding στην Ελλάδα. Παράλληλα, το 2007 συμπληρώνονται και 18 χρόνια του Damian ως skateboarder.

Damian Argi

Damian Argi (Φωτογράφος)

Γεννημένος το 1978, ο Damian Argi μεγάλωσε τρέχοντας στους δρόμους της Νέας Υόρκης, εκεί που μυήθηκε στο πρώτο του skateboard. Σε ηλικία 15 ετών, μαζί με την οικογένειά του, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου αμέσως πήρε τους δρόμους με το συνηθισμένο του τρόπο. Σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα, με έμφαση στο φωτορεπορτάζ, και μέσα στα επόμενα 10 χρόνια έγινε συνιδρυτής σε δύο από τα πρώτα έντυπα για αθλήματα δράσης στην Ελλάδα, τα περιοδικά "Drop In" και "Good Times". Επίσης έχει συνεργαστεί με τα διεθνή περιοδικά "Thrasher", "Kingpin", "Sidewalk", "Skateboarder" και "Playboard". Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο στην αναζήτησή του να καταγράψει τα πρόσωπα, τα μέρη και τις στιγμές που επηρεάζουν, διαμορφώνουν και προωθούν τα αθλήματα δράσης και τη μουσική παγκοσμίως. Σήμερα ζει ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, όπου συνεχίζει να δουλεύει και να εκδίδει το "Flipside", το πρωτοποριακό ελληνικό skateboarding περιοδικό, που πρωτοκυκλοφόρησε το χειμώνα του 2006/2007.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
95
Διαστάσεις:
21x21
Βάρος:
0.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση