Blue Tango
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Blue Tango

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Eoin McNamee

15.90€ -28% 11.45€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602213834

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Αλεξάνδρεια

Τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 1952, σ` ένα χωριό κοντά στο Μπέλφαστ, η δεκαεννιάχρονη Πατρίσια Κάραν, βρέθηκε δολοφονημένη με τριάντα επτά μαχαιριές. Όλοι, από τις τοπικές αρχές μέχρι τη Σκότλαντ Γιαρντ και τον βρετανικό στρατό, έδειχναν πρόθυμοι να διαλευκάνουν το έγκλημα. Αλλά ήταν πράγματι; Ή μήπως η ανάμιξή τους βοήθησε κάποιους από τους εμπλεκόμενους να θολώσουν τα νερά - τον φιλόδοξο αλλά καταχρεωμένο δικαστή και πατέρα της νεκρής, τη νευρασθενή μητέρα της, τον θρησκευόμενο αδελφό της; Όπως και να `χει, το αποτέλεσμα ήταν μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες της πρόσφατης ιστορίας: η καταδίκη του Ίαν Χέι Γκόρντον, ενός ιδιόρρυθμου φαντάρου, που κρίθηκε «ένοχος λόγω παραφροσύνης», κλείστηκε επτά χρόνια σε ψυχιατρείο και πέρασε απομονωμένος τα επόμενα σαράντα διεκδικώντας την αθωότητά του, για να δικαιωθεί δικαστικά μόλις το 2000. . . Όλα τα πραγματικά δεδομένα αυτής της περιβόητης υπόθεσης περιλαμβάνονται στην αφήγηση του Όιν Μακνάμι. Αλλά ο συγγραφέας δεν σταματάει εκεί. Στοιχειωμένος από την αινιγματική φυσιογνωμία της νεκρής (ένα απλό κορίτσι; μια τολμηρή πρωτοφεμινίστρια; μια μεσοαστή αμφίβολης ηθικής;) και συγκλονισμένος από το δράμα του εξιλαστήριου θύματος, συνθέτει ένα συναρπαστικό «νουάρ» μυθιστόρημα - ένα πένθιμο χορό μέσα στον ζοφερό κόσμο της σεξουαλικής ίντριγκας, της διαφθοράς και της παραπλάνησης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χίλντα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει: John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jane Smiley, A. Bezzeridis, Raymond Chandler, Nick Hornby, Minette Walters κ.ά. Μια από τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις της που αγαπά πολύ είναι το "Όλες οι χάρες του ουρανού" του Dinaw Mengestu. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις "Απόπειρα", και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr

Νάσια Ντινοπούλου (Επιμέλεια)


Eoin McNamee

Eoin McNamee (Συγγραφέας)

O Eoin McNamee γεννήθηκε στο Κίλκιλ της Ιρλανδίας το 1961. Σπούδασε στο Τrinity College του Δουβλίνου. Έχει ζήσει στο Δουβλίνο, το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Σήμερα κατοικεί στο Σλίγκο στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας. Έργα του είναι: "Τhe Last of Deeds" (1989), "Ressurection Man" (1994, που έγινε ταινία σε δικό του σενάριο το 1998), "Love in History" (1995), "The Blue Tango" (2001), "The Ultras" (2004), "The Navigator" (2006), "City of Night" (2007), "12:23: Paris 31st August 1997" (2007). Έχει γράψει ακόμη ένα βιβλίο ποίησης, "The Language of Birds", και το σενάριο της ταινίας "I Want You" του Michael Winterbottom. Το 1990 τιμήθηκε με την υποτροφία Macauley για την ιρλανδική λογοτεχνία. Γράφει επίσης με το ψευδώνυμο "John Creed".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
349
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.446 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση