Παραλίες
zoom in
Οι παραλίες ανήκουν στους ανεκτίμητους θησαυρούς της Ελλάδας. Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί; Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού μας πλούτου αλλά πολιτισμό δεν "παράγουν". Ποιος είπε όμως ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Κοιτάξτε τις μικρές κοινωνίες των ανθρώπων που σχηματίζονται σε καθεμία θαλασσινή αγκαλιά. Από το Super Paradise όπου η μουσική ακούγεται πιο δυνατά από τα κύματα και τις ομιλίες των ανθρώπων μέχρι τον Κήπο της Σαμοθράκης όπου το μπάνιο είναι τελετουργία κάθαρσης, οι λουόμενοι εναποθέτουν έστω και για μερικές ώρες τον δικό τους "πολιτισμό" στην ακρογιαλιά. Όσο κι αν ακούγεται "ελαφρύ" ή ευχάριστο ότι κάποιοι ασχολήθηκαν για να συλλέξουν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, πρέπει να ομολογήσουμε ότι το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα επίπονο. Σκεφτείτε μονάχα τα χιλιόμετρα ακτογραμμής που έχουμε στη διάθεσή μας... πώς να χωρέσουν σε ένα μόνο βιβλίο; Αληθινά δεν γνωρίζουμε εάν ο δικός σας, απόλυτα προσωπικός, παράδεισος βρίσκεται ανάμεσα στις σελίδες που ακολουθούν, κοιτώντας συνολικά το λεύκωμα "Παραλίες" χαμογελάσαμε και είπαμε: αποκλείεται να υπάρχει άνθρωπος που να έχει κολυμπήσει σε όλες! Όπως αποκλείεται να υπάρχει άλλη χώρα σαν την Ελλάδα στον κόσμο ολόκληρο. Γιάννης Ντρενογιάννης, Ιούνιος 2007

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Θεοδωρακάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάλυ Βαϊμάκη

Βάλυ Βαϊμάκη (Συγγραφέας)

Η Βάλυ Βαϊμάκη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Νομικά και δημοσιογραφία και ξεκίνησε την καριέρα της ως αρχισυντάκτης σε ειδικά περιοδικά για τα Μέσα Επικοινωνίας. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9.61, με το περιοδικό "Έψιλον" και την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όπου καθιέρωσε τη στήλη "Μέσα και Media". Επί ενάμιση χρόνο παρουσίασε επίσης στην ΕΤ2 την εκπομπή για την τέχνη και την τεχνολογία "Μετά Τι;" σε σκηνοθεσία Μάνθου Σαντοριναίου. Ακολούθησε πολυετής συνεργασία με σειρά περιοδικών: "Μετρό", "Εικόνες", "Κλικ", "Men", "Elle", "Οικονομικός Ταχυδρόμος", "Marie Claire" και την εφημερίδα "Athens Voice" για τα οποία έκανε συνεντεύξεις, έρευνες και ταξιδιωτικά θέματα. Ασχολήθηκε επίσης με τον τομέα της επικοινωνίας, τη διοργάνωση συνεδρίων, τις ειδικές εκδόσεις και συνεργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας με διάφορες εταιρείες, καθώς και με τη μη κυβερνητική οργάνωση της Green Peace.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Κόκκας

Νίκος Κόκκας (Φωτογράφος)

Ο Νικόλαος Θ. Κόκκας γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου το 1964. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην αναγεννησιακή τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Hull της Μ. Βρετανίας. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Θράκη όπου ασχολείται με την καταγραφή του παραδοσιακού πολιτισμού των Πομάκων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες ενώ έχει κάνει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μάρω Κουρή

Μάρω Κουρή (Φωτογράφος)

Η Μάρω Κουρή θυμάται τις πρώτες εικόνες της, μαυρόασπρες, στην πλατεία Βάθη όπου μεγάλωσε. Άγγιξε το παιδικό της όνειρο δραπετεύοντας στις Ινδίες. Μετά βρήκε το δρόμο: "Ένα κάλεσμα είναι η φωτογραφία, ένα κάλεσμα κι ο κόσμος. Πηγή, να, η έμπνευση, ενώ στο αίμα τρέχει η περιπέτεια, και πάθος το ταξίδι, η τέχνη, ο άνθρωπος. Ο τρόπος ζωής μου καθορίζεται από τη φωτογραφία. Άλλωστε, είμαστε όλοι ανήμποροι μπροστά στη ροή των γεγονότων. Εύχομαι να μπορέσω να φωτογραφίσω την ανθρώπινη λύπη, τη χαρά, τη μοναξιά και τη πείνα που μαστίζει την ανθρωπότητα, να διαμαρτυρηθώ μέσα από τη φωτογραφική καταγραφή της Ιστορίας. Επάγγελμα φωτορεπόρτερ σημαίνει να επιβιώνεις στις γειτονιές του κόσμου, χωρίς προκαταλήψεις, με γυμνό τον εαυτό σου, με συντροφιά το φακό σου. Εκεί που το μίσος, ο φανατισμός, η αγάπη, ο έρωτας, η αθωότητα φθάνουν στο ζενίθ. Όλα τα άλλα έχουν γίνει στάχτη, εκτός από τη σοφία των -ιθαγενών- λαών". Μ.Κ Η Μάρω Κουρή έχει ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, πηγαινοέρχεται στην Μαύρη Ήπειρο, στην Ασία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία. Σπούδασε φωτογραφία, οπτική αντίληψη και ιστορία της Τέχνης στη focus, παρακολούθησε workshop με τον Κωνσταντίνο Μάνο (Magnum) και τον Ed Kashi (National Geographic). Κείμενα και φωτογραφίες της δημοσιεύονται στα: "National Geographic", "Colors", "wallpaper", "id", "Zeit leben", "Βημαgazino", "Έψιλον", "Κ", "Passport", "Athens Voice" κ.ά. Eίναι μέλος του δικτύου fam γυναικών καλλιτεχνών για την ειρήνη στη Μεσόγειο μέσω της τέχνης. Εικόνες και θεάματα προβολών της έχει παρουσιάσει στο Μπεϊρούτ, στη Σμύρνη και στην Άγκυρα, στην Άνοιξη της φωτογραφίας στη Βαρκελώνη, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Θεσσαλονίκη, στο Ζάγκρεμπ, στο Πεκίνο, στο Γιοχάννεσμπουργκ, στην Αθήνα, στη Ρώμη, στο διεθνές φεστιβάλ ρεπορτάζ scoop στην γαλλική πόλη Aνζέρ (11/2009). www.marokouri.com

Μιχάλης Πόρναλης (Φωτογράφος)

Ζει και εργάζεται στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία όπου παρακολούθησε και μαθήματα φωτογραφίας. Στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα ασχολείται με την "εικαστική" φωτογραφία και πραγματοποιεί 18 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοπίου και εκδίδει καρτ-ποστάλ, αφίσες, ημερολόγια και φωτογραφικά βιβλία. Το 1997 εκδίδει το "Πήλιο, φωτο-διαδρομή", το 1999 το "Πήλιο, φίλεμα Θεού", το 2001 το πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα "Πήλιο του φωτός και των χρωμάτων". Έχει διδάξει σε σχολές φωτογραφίας και διαθέτει πλούσιο αρχείο φωτογραφιών απ΄ όλη την Ελλάδα. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι τακτικός συνεργάτης του "National Geographic".

Ιωάννα Νικολαρεΐζη (Φωτογράφος)

Η Ιωάννα Νικολαρεΐζη σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Bedford College και μετέπειτα στο Birkbeck College, όμως ακολουθώντας το πάθος της για τη φωτογραφία κάνει καριέρα συνεργαζόμενη με γνωστά αθηναϊκά περιοδικά, εφημερίδες και διαφημιστικές εταιρείες. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο γνωστούς φωτογράφους εσωτερικών χώρων και αρχιτεκτονικής αλλά ασχολείται επίσης με τη μόδα, τα πορτραίτα και την ταξιδιωτική φωτογραφία. Παράλληλα με την επαγγελματική ασχολείται και με την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχει εκθέσει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις Βρυξέλλες και το Τορίνο. Ο ιστότοπός της είναι: www.ioannanik.com.

Γιάννης Ντρενογιάννης (Φωτογράφος)


Κλαίρη Μουσταφέλλου (Φωτογράφος)


Βαγγέλης Κορρός

Βαγγέλης Κορρός (Φωτογράφος)

Ο Βαγγέλης Κορρός γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, με προτίμηση στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά η Ελλάδα με τις ατέλειωτες ομορφιές της, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση, είναι συνεχής πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν. Έχει δημιουργήσει σχέση εξάρτησης μαζί της και γι΄ αυτό τον λόγο προσπαθεί να φωτογραφήσει την κάθε γωνιά της. Συνεργάζεται με τα γνωστότερα ελληνικά ταξιδιωτικά περιοδικά και τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες.

Γιώργος Δέτσης (Φωτογράφος)


Περικλής Μεράκος (Φωτογράφος)


Κώστας Κατσιγιάννης (Φωτογράφος)


Όλγα Χαραμή (Φωτογράφος)


Γιάννης Ντρενογιάννης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
22χ26
Βάρος:
0.621 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση