Τρεις ματιές τ' αλλάζουν όλα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις ματιές τ' αλλάζουν όλα

Μια ανθολογία διηγημάτων από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας: Έξι εργαστήρια + δεκαπέντε συγγραφείς = δεκαεννιά διηγήματα

Συλλογικό έργο

Χριστόδουλος Λιθαρής

Γιώργος Α. Γούλας

17.50€ -10% 15.75€

Το `Τρεις Ματιές τ` αλλάζουν όλα` είναι μια επιλογή δεκαεννιά διηγημάτων από έργα που έχουν παρουσιαστεί και συζητηθεί στη διάρκεια έξι συνεδρίων του Εργαστηρίου του Λογοτεχνικού Τμήματος της ΑΛΕΦ (Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας) και συχνά έχουν τροποποιηθεί προς το καλύτερο μετά τις συναντήσεις. Κάθε ένα διήγημα ξεχωριστά έχει διαγράψει την τροχιά του μέσα στο Λογοτεχνικό Εργαστήριο. (. . .) Ο παρών τόμος περιέχει διηγήματα όλων των ειδών του Φανταστικού, από Επιστημονική Φαντασία μέχρι Τρόμο. Δεν λείπουν οι υπολογιστές αλλά ούτε και οι νεράιδες, οι σκοτεινοί δαίμονες των αρχαίων θρησκειών αλλά και οι έλλογες πόλεις. Εικονική πραγματικότητα, πάρτι εξωγήινων, αρχαία μυστικά και αδέσποτοι ήχοι γεμίζουν τις σελίδες της ανθολογίας. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστόδουλος Λιθαρής

Χριστόδουλος Λιθαρής (Συγγραφέας)

Ο Χριστόδουλος Λιθαρής γεννήθηκε το 1966. Υπήρξε υπεύθυνος του περιοδικού Ε.Φ. Απαγορευμένος Πλανήτης (στη β΄ περίοδό του) και τώρα είναι αρχισυντάκτης των Φανταστικών Χρονικών της ΑΛΕΦ. Έχει μεταφράσει Φίλιπ Κ. Ντικ, Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, Ρόμπερτ Τζόρνταν, Γκρεγκ Ήγκαν.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Α. Γούλας (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Γούλας γεννήθηκε το 1957 οτο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αθήνα, όπου δουλεύει στη ΔΕΗ. Ήταν ο εκδότης - αρχισυντάκτης του φανζίν Bing Bang που έβγαλε 10 τεύχη (1997-2001). Αρχικά μέσω του Bing Bang και στη συνέχεια, μέσω της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος), διοργάνωσε το "Εργαστήρι Σνγγραφέων΄ (μια απλουστευμένη απομίμηση του αντίστοιχου ετήσιου Εργαστηρίου του Μίλφορντ του Ντέιμον Νάιτ). Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους σαν επιμελητής και μεταφραστής. Διηγήματάτου έχουν δημοσιευτεί στην ανθολογία "A la la Gods", στα περιοδικά Cyborg, Ανδρομέδα, Bing Bang, στην εφημερίδα Ημερησία και στο "9" της Ελευθεροτυπίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Χαρίτος

Κώστας Χαρίτος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Χαρίτος γεννήθηκε στην Άρτα, το 1970, και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει. Είναι χημικός με διδακτορικό στη φυσικοχημεία και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Του αρέσει η λογοτεχνία και ιδιαίτερα η επιστημονική φαντασία, η οποία μεταξύ άλλων τον βοηθάει σημαντικά για να κατανοήσει κάποιες πτυχές της ζωής του στην πόλη της Αθήνας. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Bing Bang, "9" της Ελευθεροτυπίας, στα "Φανταστικά Χρονικά" και στη συλλογή διηγημάτων "9ΕΦ", της Ελευθεροτυπίας. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ), και συναρμόδιος για τη διοργάνωση του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εμμανουήλ Μανωλάς (Συγγραφέας)

Ο Μανωλάς Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Το 1974 πήρε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ως εκπαιδευτικός, δίδαξε προγραμματισμό σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και ιδιωτικές σχολές, εκπαίδευσε υπαλλήλους εταιρειών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και από το 2005 διδάσκει πληροφορική στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως αναλυτής-προγραμματιστής, έγραψε λογισμικό σε πολλές γλώσσες (από assembly μέχρι Internet) και για ποικίλες εφαρμογές. Επίσης, μετέφρασε από αγγλικά σε ελληνικά Larry Niven, John Maddox και Manda Scott. Δημοσίευσε εργασίες για Ποίηση και άρθρα για Υπολογιστές. Δικά του διηγήματα φανταστικού υπάρχουν στα περιοδικά Αναλόγιο, Ανδρομέδα, Βing Bang, Δραματουργοί των Γιανν και στην ιστοσελίδα www.alef.gr. Το βραβευμένο διήγημά του "Παράλληλη ιστορία" περιλήφθηκε στην ανθολογία του Μάκη Πανώριου "Το ελληνικό φανταστικό διήγημα" (εκδόσεις Αίολος, Τόμος Α΄, 1987). Το διήγημά του "Ο δρομέας" περιλήφθηκε στην ανθολογία του Νίκου Θεοδώρου "Ολυμπιακοί Αγώνες και φανταστικό" (εκδόσεις Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, 2005). Του αρέσει να διαβάζει, να βλέπει κινηματογραφικές ταινίες, να συνθέτει και να λύνει προβλήματα σκακιστικά, να πηγαίνει εκδρομές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Γερογιάννης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Γερογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε σε ΙΕΚ Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Λογιστικά. Εργάστηκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση είναι η μετάφραση βιβλίων του Φανταστικού (από αγγλικά σε ελληνικά). Έχει μεταφράσει William King, Jeff Long, Ian Irvine, Tad Williams και David Eddings. Ασχολείται με την Επιστημονική Φαντασία και το Φανταστικό γενικότερα από τη δεκαετία του ΄70 και έχει δημοσιεύσει διηγήματα του στα Περιοδικά Αστρική Επαφή, Ανδρομέδα, στο Βing Bang και πιο πρόσφατα στους Δραματουργούς των Γιανν και στα Φανταστικά Χρονικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΛΕΦ. Του αρέσει ιδιαίτερα το διάβασμα και το άγχος του στη ζωή είναι να διαβάσει τα περίπου 5000 βιβλία της βιβλιοθήκης του. Αμετανόητος, συλλέγει ακόμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πόπη Βερνάρδου

Πόπη Βερνάρδου (Συγγραφέας)

Η Πόπη Βερνάρδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με καταγωγή από τα Κύθηρα και τη Δράμα. Τελείωσε τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι δικηγόρος. Προηγούμενα βιβλία της: "Τι απέγινε η Σταχτοπούτα", αφήγημα από τις εκδόσεις "Futura" και "Χουανίτα", μυθιστόρημα, από τα "Ελληνικά Γράμματα". Συμμετέχει με δυο διηγήματα στην ανθολογία φανταστικών διηγημάτων με τίτλο "Τρεις ματιές τ΄ αλλάζουν όλα",εκδόσεις "Φανταστικός Κόσμος", 2007. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Ύφος", "Big Bang" και "Φανταστικά Χρονικά". Είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσω Χρήστου

Βάσω Χρήστου (Συγγραφέας)

Η Βάσω Χρήστου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε πληροφορική. Εργάστηκε ως προγραμματίστρια για αρκετά χρόνια, διδάσκοντας παράλληλα και στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1995 διδάσκει μόνιμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Επιστημονικής Φαντασίας από το 1998. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα στα περιοδικά "Big Bang", "Δραματουργοί των Γιανν" "Φανταστικά χρονικά", "Εφ-Ζιν", στο "9" της "Ελευθεροτυπίας" καθώς επίσης και στις ανθολογίες "Ελληνίδες μηχανικοί γράφουν", της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών, εκδόσεις ΤΕΕ, και "Ολυμπιακοί αγώνες και φανταστικό" του Νίκου Θεοδώρου, εκδόσεις Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Έχει βραβευτεί με τον Αργυρό Ικαρομένιππο διηγήματος 1999 για το έργο της "Περί ευθύνης προγραμματιστών" και με τα βραβεία του διαγωνισμού επιστημονικής φαντασίας Graham Still (Γεώργιος Παπαδόπουλος) 2000 και 2003 για το μυθιστόρημα "Ο φύλακας των ασπίδων" και το διήγημα "Χρονοσχισμή" αντίστοιχα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Δ. Μανουράς (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Μανουράς γεννήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1970. Με μητέρα φιλόλογο και πατέρα στρατιωτικό, καταγόμενους από το Ρέθυμνο της Κρήτης, έχει μεγαλώσει σε πόλεις και κωμοπόλεις αλλά και πρωτεύουσες νομών από τη Μακεδονία ως την Κρήτη, με σημαντικότερους σταθμούς τα Χανιά και την Αθήνα. Το πρώτο του διήγημα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pixel το 1988. Έκτοτε, άλλα 12 διηγήματα έτυχαν δημοσίευσης σε περιοδικά όπως το περιοδικό "9" της Ελευθεροτυπίας, Απαγορευμένος Πλανήτης, Βing Bang, Φανταστικά Χρονικά κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γούλα (Συγγραφέας)

Η Ελένη Γούλα (1960) είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση κι έχει δημοσιεύσει διηγήματά της στα περιοδικά Bing Bang (1997, 1999), Βrazil (1997) και Μανδραγόρας (2006). Eπίσης, έχει κυκλοφορήσει -εκτός εμπορίου- το βιβλίο της: "Το λαϊκό θέατρο στη Νεότερη Ελλάδα. Βιωματική περιήγηση στο χώρο", Αθήνα, 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Παυλίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Παυλίδης είναι δάσκαλος και μουσικός. Αυτή την εποχή ζει και εργάζεται στη Γερμανία, μαζί με την οικογένεια του. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Καβάλας και σε περιοδικά επιστημονικής φαντασίας (Πλειάδες, Βing Bang). Έχει επίσης εκδώσει δυο βιβλία με συλλογές διηγημάτων, "Το όπλο και άλλα διηγήματα από αλλού", ιδιωτική έκδοση (1998) και "Ο αυτοκράτορας του δρόμου", Εκδόσεις Σπανίδη, Ξάνθη 2000. Σημαντικότερη στιγμή της μέχρι τώρα συγγραφικής του προσπάθειας ήταν η βράβευση του διηγήματος του "Το όπλο" με τον αργυρό Ικαρομένιππο Διηγήματος για το 1996.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Λυκουριάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δανάη Κατσαβού (Συγγραφέας)

Η Δανάη Κατσαβού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αυτή τη στιγμή, μετά την περιπέτεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, είναι φοιτήτρια της Σχολής Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αγαπά τη Φάντασυ, χωρίς να λέει όχι και στην Επιστημονική Φαντασία. Το διήγημά της "Η Αδελφότητα της Σοφίας" είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άντζελα - Λου Πέτρου (Συγγραφέας)

Η Άντζελα-Λου Πέτρου-Γκίνη είναι ιστορικός (Μ.Α. in Slavonic Studies, University of London) και στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε διάφορα περιοδικά (Μετρό, Out, Ιστορικά θέματα). Είναι μέλος της ΑΛΕΦ από το 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Κίντζιος (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Κίντζιος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει το μυθιστόρημα "Ο κλέφτης της τελευταίας ανάσας" και έχει επίσης αρθρογραφήσει στα Φανταστικά Χρονικά. Είναι μέλος της ΑΛΕΦ από το 2001 και μέλος του Δ.Σ. κατά την περίοδο 2003-2005.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σύλβια Ρήγα (Συγγραφέας)

Η Σύλβια Ρήγα (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Φανταστικά Χρονικά. Το διήγημά της "Διαστημικό καρναβάλι" δημοσιεύτηκε το περιοδικό "9" της Ελευθεροτυπίας, το Μάρτιο του 2005.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγιολίνα Λυκούδη (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
311
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.381 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση