Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανθρώπινη αναπαραγωγή και αστική ιατρική ευθύνη
Συγγραφέας:   Κατερίνα Φουντεδάκη


No Cover
Η ενασχόληση με την αστική ιατρική ευθύνη καθιστά σαφές, ύστερα από ένα διάστημα, ότι τα προβλήματα με τις περισσότερες ιδιομορφίες εμφανίζονται στην ιατρική πράξη που σχετίζεται με την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Το πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής είναι εκείνο όπου δοκιμάζονται-και κάποτε εγγίζουν τα όριά τους-οι γενικοί κανόνες που διέπουν την αστική ιατρική ευθύνη και το δίκαιο της αποζημίωσης γενικά. Στην Ελλάδα η ενασχόληση με την ανθρώπινη αναπαραγωγή έχει επικαιρότητα και πρόσθετο ενδιαφέρον, λόγω της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με τους νόμους 3089/2002 και 3305/2005. Οι νόμοι αυτοί θέτουν ένα πλέγμα προϋποθέσεων για το επιτρεπτό των εφαρμογών της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που είναι απολύτως κρίσιμο και για την ευθύνη του γιατρού, όταν από τις εφαρμογές αυτές προκαλείται βλάβη σε αγαθά ή συμφέροντα των εμπλεκομένων στη διαδικασία.
Στο βιβλίο -που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου έργου για την ιατρική ευθύνη στην αναπαραγωγή- αφενός επικαιροποιείται το γενικό πλαίσιο της ιατρικής ευθύνης ενόψει των πρόσφατων νομολογιακών εξελίξεων και κυρίως του νέου Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2005), με έμφαση στη ρύθμιση της συναίνεσης και της ενημέρωσης του ασθενούς, αφετέρου εξετάζεται η ευθύνη του γιατρού πριν από την έναρξη της κύησης. Το σημαντικότερο μέρος καταλαμβάνει η αναλυτική παρουσίαση και ερμηνευτική προσέγγιση του νομοθετικού πλαισίου της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η διαπραγμάτευση της σχετικής αστικής ευθύνης των γιατρών, της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της τράπεζας κρυοσυντήρησης. Το βιβλίο περιλαμβάνει αναλυτικό πίνακα περιεχομένων, βιβλιογραφικό πίνακα, ευρετήριο νομοθετικών διατάξεων και ευρετήριο λημμάτων.

Η συγγραφέας, επίκουρη καθηγήτρια του αστικού δικαίου στο ΑΠΘ, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών στα θέματα της ιατρικής ευθύνης και του ιατρικού δικαίου και υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας που συνέταξε το σχέδιο νόμου για το ν. 3089/2002, το βασικό νομοθέτημα για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

3684 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-182-1
ISBN (10ψήφιο): 960-445-182-0
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Κατερίνα Φουντεδάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια του αστικού δικαίου στο ΑΠΘ, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών στα θέματα της ιατρικής ευθύνης και του ιατρικού δικαίου και υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας που συνέταξε το σχέδιο νόμου για το ν. 3089/2002, το βασικό νομοθέτημα για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.