Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποσοτική ανάλυση στην άσκηση διοίκησης
(Εφαρμογές γραμμικών προτύπων)
Συγγραφέας:   Μαρία Η. Καθαράκη


Ποσοτική ανάλυση στην άσκηση διοίκησης
Η λήψη "άριστων αποφάσεων", κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας στο σημερινό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, προϋποθέτει την ποσοτική ανάλυση των δεδομένων προκειμένου να προσδιοριστούν τα οικονομικά μεγέθη που εμπλέκονται κατά περίπτωση. Στο πόνημα αυτό παρουσιάζονται οι δυνατότητες και η χρησιμότητα των ποσοτικών μεθόδων κατά την άσκηση διοίκησης.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα πεδία εφαρμογής ποσοτικών μεθόδων κατά την άσκηση Διοίκησης οικονομικών μονάδων, όπως οι έλεγχοι διαδικασιών παραγωγής, οι εργασιακές σχέσεις, η άσκηση ελέγχου στη διαχείριση αποθεμάτων και η χρηματοοικονομική διαχείριση. Στο πλαίσιο της συγκριτικής αξιολόγησης οικονομικών μονάδων δίνονται απαντήσεις στα ακόλουθα θέματα: προσδιορισμός της μονάδας που λειτουργεί κατά τρόπο "πρότυπο", ιεράρχηση των συγκρινόμενων μονάδων σύμφωνα με την απόδοσή τους, εντοπισμός μη αξιοποιούμενων παραγωγικών συντελεστών, προσδιορισμός του βέλτιστου μείγματος πολιτικής που προτείνεται να ακολουθηθεί.

Το βιβλίο περιλαμβάνει την εφαρμογή της μη παραμετρικής μεθόδου Data Envelopment Analysis για τη συγκριτική αξιολόγηση της απόδοσης μονάδων υγείας, μονάδων τηλεπικοινωνιών, σιδηροδρομικών επιχειρήσεων και Δημόσιων Πανεπιστημίων.

24χ17 εκ., 517 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-93-0119-0
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0119-3
Βάρος: 1.1 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Καθαράκη έχει σπουδές στον χώρο των Επιστημών Υγείας και είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο επιστητό των εφαρμογών Επιχειρησιακής ΄Ερευνας στην άσκηση διοίκησης. Εργάζεται επί σειρά ετών στην ιδιωτική και δημόσια Αγορά Υγείας με μεγάλη εμπειρία σε θέματα του τομέα της Υγείας και των νέων τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Υγεία. Έχει ερευνητικό έργο σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού σχετικά με την εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων για αποτελεσματική άσκηση διοίκησης, την ηγεσία και συμπεριφορά των Οργανώσεων, την εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την αξιολόγηση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.