Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκτυα και διαδίκτυα υπολογιστών
(Και εφαρμογές τους στο Internet)
Συγγραφέας:   Douglas E. Comer


Offer
Ο Douglas Comer, συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων και ειδικός στη δικτύωση υπολογιστών, οικοδομεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των τεχνολογιών που επιτρέπουν στο Internet να παρέχει υπηρεσίες εφαρμογών όπως η φυλλομέτρηση Ιστού και τα άμεσα μηνύματα (instant messaging).

Το βιβλίο προσφέρει μια εξαιρετική περιήγηση, η οποία καλύπτει τα πάντα, από τις εφαρμογές του Internet μέχρι τα χαμηλότερα επίπεδα μετάδοσης πακέτων. Περιγράφεται ο τρόπος διάταξης των πρωτοκόλλων σε επίπεδα και εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο οι υπηρεσίες ενός επιπέδου χρησιμοποιούνται από το αμέσως ανώτερο επίπεδο.

Πλήρως ενημερωμένο, το βιβλίο περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:
· UDP: Υπηρεσία μεταφοράς αυτοδύναμων πακέτων: Παρουσιάζει το πρωτόκολλο αυτοδύναμων πακέτων χρήστη από άκρο σε άκρο (end-to-end) και τον τρόπο χρήσης του. Το πρωτόκολλο UDP, παρόλο που κάποτε ήταν δευτερεύουσας σημασίας, αποτελεί σήμερα τη βάση για εφαρμογές εκπομπής και πολυεκπομπής, αλλά και για νέες εφαρμογές μεταφοράς ήχου και βίντεο.
· Μετάφραση διευθύνσεων δικτύου: Εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία NAT ξεπερνά τους περιορισμούς του Internet σχετικά με την κοινή χρήση μιας διεύθυνσης IP από πολλούς υπολογιστές, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό σε οικιακές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις μικρών επιχειρήσεων.
· Τηλεφωνία IP (VoIP): Εξετάζει τη συναρπαστική εφαρμογή του Internet· την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του Internet (VoIP). Περιγράφει τα ανταγωνιστικά πρότυπα της τηλεφωνίας IP, μεταξύ των οποίων πρωτόκολλα όπως το H.323, το Πρωτόκολλο Εκκίνησης Συνόδου (SIP), και το Megaco. Επίσης, παρουσιάζει ένα παράδειγμα συνόδου SIP.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD-ROM πολυμέσων (στα αγγλικά), με κινούμενες εικόνες, ίχνη πακέτων, περισσότερες από 200 φωτογραφίες εξοπλισμού δικτύωσης, κώδικα από το βιβλίο, και αντίγραφα προτύπων πρωτοκόλλων.

24χ17 εκ., 855 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet ), 004.65 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα)
Άλλα πρόσωπα: Συλλογικό έργο (Μεταφραστής) , Τάκης Άλβας (Μεταφραστής) , Δημήτρης Καρτσακλής (Μεταφραστής) , Γιώργος Διακονικολάου (Μεταφραστής) , Παναγιώτης Φουληράς (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-461-040-2
ISBN (10ψήφιο): 960-461-040-6
Βάρος: 1.613 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
69.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

51.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Douglas E. Comer είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue, όπου διδάσκει δικτύωση υπολογιστών. Είναι σύμβουλος εταιριών, και διδάσκει εκατοντάδες επαγγελματίες και κάθε είδους ακροατήρια σε όλο τον κόσμο σχετικά με το Internet, σε επαγγελματικά σεμινάρια και σε επιτόπιες παρουσιάσεις. Η σειρά των βιβλίων του για τα πρωτόκολλα TCP/IP έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές και είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Είναι ένας από τους ερευνητές που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του Internet στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στη δεκαετία του 1980, και έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής Internet Architecture Board, της ομάδας που έχει την ευθύνη για την καθοδήγηση της εξέλιξης του Internet, και είναι μέλος της ACM.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.